Nema više Harumove poslastičarnice

Još pola veka u nazad, na mestu do staničnog toaleta, nalazila se Harumova prodavnica poslastica.

Slika
Da li je ova prodavnica slatkiša, koja se nalazi u jednoj od čekaonica železničke stanice, ruglo za naš grad ili nije to je manje važno. Daleko je značajnije, što je ona locirana pored samog ulaza u WC, jedini koji postoji u ovom objektu. I uzgred, još jedno pitanje, zbog čega sanitarni organi još uvek nisu ništa učinili da se zatvori jedan od ova dva objekta.

1965. godine
Slika

Sve do nedavno, sve ove decenije, radilo je ovo mesto, a u njemu jedna plava gospođa. U urednom prostoru, ukrašenom slikom Merlin Monro, prodavao se sladoled, svileni bomboni, šećerleme…Kada nešto toliko traje, čini se oduvek, poverujete da će trajati večno. Takve stvari svojim trajanjem i nepromenjivošću, kupe mesto u vašem srcu ali to shvatite najčešće kada toga nestane.
Tako je nedavno nestala i ova lepa drvena prodavnica poslastica i preselila se u uspomene na neka davna leta i kolačiće od kokosa na merenje.

Slika

Prostor gde je bila Harumova poslastičarnica ostao je prazan, ali je, nekako u isto vreme, nikla prodavnica pića i novina, na savim neshvatljivom mestu. U staničnoj auli, ispred jednog od šaltera za informacije, zaklonjena stubom. Naravno, tu je i frižider, u prolazu prema drugom delu zgrade.

SlikaKOMENTARI

 1. 5th kaže:

  Pored famoznih frižidera koji zatvaraju prolaze, taj ružni kiosk je svojom bokom zatvorio jedan od dva postojeća šaltera informacija. Nije mi jasno pored tolikog prostora u zgradi da su "gazde" odlučile da mora baš tako. Svojim izgledom se neuklapa i pravo grdi izgled vestibila. Užaš!!!

 2. Lansky kaže:

  Februar 2012. god.

 3. Iby P. kaže:

  Plava gospodja je bila Harumova supruga i se zvala Erzika 🙂

 4. sever kaže:

  Buduća pekara i Wc na samo par metara. Da li je to baš moralo tako ili je mogla pekara da bude u drugom ćošku, tamo gde su „gazde“ one ružne nakazne trafike (sa gornje slike) podigle magacin.  Strašno, zar ne???

 5. Lansky kaže:

  Nije katedrala nego hol željezničke stanice Vršac


 6. stormwatch kaže:

   

  5th:

  Pored famoznih frižidera koji zatvaraju prolaze, taj ružni kiosk je svojom bokom zatvorio jedan od dva postojeća šaltera informacija. Nije mi jasno pored tolikog prostora u zgradi da su „gazde“ odlučile da mora baš tako. Svojim izgledom se neuklapa i pravo grdi izgled vestibila. Užaš!!!

   

   

  O svasta. Kog vestibila molicu lepo? To kada je „restaurirano“ je vec bilo toliko lose uradjeno da taj vas „vestibil“ iovako ionako ne valja, dobro je da je tamo bar neka mala prodavnica da moze putnik da kupi nesto kada izadje iz predugog putovanja do Subotice ili krece iz Subotice. Ne moze bas svako da skokne do Maxija.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 32 = 37

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: