Nemački "Dunkermotoren" u Subotici

Nakon vesti o stečaju velikih Subotičkih kompanija Fidelinka i Podum Palić, usledio je tračak nade za elektro mašinski kompleks ovog grada. Nakon sve izvesnije priče o privatizaciji Bratstva, pojavila se i mogućnost otvaranja nove fabrike elektromotora u gradu, koju će otvoriti kompanija "Dunkermotoren" iz Nemačke.

Slika

Nemačka kompanija "Dunkermotoren" proizvodnju električnih motora seli u Srbiju do kraja godine, u Suboticu, gde već postoji kompletna infrastruktura u proizvodnoj hali površine oko 1.400 kvadrata, prenela Delegacija nemačke privrede za Srbiju i Crnu Goru iz Beograda u svom biltenu.

Navodi se da je direktor Dunkera Nikolaus Gref izjavio kako je jedan od razloga za dolazak u Srbiju to što drugi investitor u Subotici, firma Triton, gde Nemci nameravaju da presele pogone, poseduje kompletnu infrastrukturu za motore Dunkera.

Gref je najavio da će Dunker do kraja godine zaposliti 40 radnika.

Subotica pripada slobodnoj trgovinskoj zoni, pa izvoz iz Srbije neće biti dodatno opterećen carinskim troškovima.

TanjugKOMENTARI

  1. djomla kaže:

    Sasvim slucajno, veceras, upoznah pregovaraca ispred firme Dunkermotoren. Na osnovu njegovih reci, veoma je verovatno da ce do ulaganja doci, nedostaju još samo potpisi. Firma ce se nalaziti u Slobodnoj zoni u hali iza Lohera. Cak su poceli i razgovori oko radnih mesta sa potencijalnim radnicima.

    E sad nadam se da ih nisam urekao. Mozda je bolje da sam sacekao par dana. :)

OSTAVITE KOMENTAR

89 + = 92

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: