Nemačkim investitorima najlepše u Subotici

 U tekstu o poseti nemačke kancelarke Angele Merkel Beogradu, objavljenom na „S media“ navodi se da je Subotica najpopularnija među investitorima te zemlje. Ako se uzme u obzir svojevremeni dolazak Lohera, ali i nedavni dolazak Norme, Kontinentala i Dunkermotorena može se zaključiti da Nemačke kompanije nemaju ništa protiv da svoje pogone premeste u Suboticu. Naravno zažmuriće se na jedno oko kada su u pitanju investicije najvećeg do sada investitora, Rudolfa Valtera, koji nije imao mnogo reči hvale.

.

.

Kako prenosi S media, nemački investitori najviše vole Suboticu. Razlog je, kako kažu, što im je u ovom gradu za otvaranje fabrike ili kompanije, od početka prvih pregovora pa do početka proizvodnje, potrebno oko 100 dana (uključujući sve papire, dozvole, izgradnju, infrastrukturu…). U većini ostalih opština taj rok je, ističu, mnogo duži, a ponegde traje i godinu i po. Zato Subotica ima najveći broj nemačkih kompanija, a tu posluje i Simens, koji proizvodi haj-tek generatore za vetrenjače i izvozi ih.



KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Kritike od strane zlonamernih, mogu da počnu…sad! Inače, ovo je nesumnjivo lepa vest, koja govori mnogo u korist napora grada na privlačenju investitora. Pohvala od Nemaca se ne dobija tek tako…

 2. Ja sam ja kaže:

  Sve je to lepo, ali ima i nekih drugih stvari u nasem gradu.

 3. highlander kaže:

  Ništa zlonamerno…ali bolje nemački nego ruski…u to sam siguran

 4. neka.. kaže:

  Neka…
  Lepa je vest, samo da vidim originalni tekst (moze link?).  Ako je u Subotici rok za izdavanje papira 100 dana onda se nesto promenilo a da niko to u ovom gradu ne zna.
  Ako je kod nemaca najpopularnija Subotica jadne su nam investicije onda….. S media?????????

 5. Anonimni kaže:

  Lupetaraju! Gde su te silne fabrike, gde su ti silni zaposleni i gde je taj silni procvat Subotice od silnih Nemackih investitora koji zaposljavaju silne Suboticane! Daj vise kazite otvoreno: molimo (prosimo) boga da nam bilo ko dodje a onda molimo (prosimo) boga da ga ovi nasi ne oteraju. Papiri se samo sredjuju ako dobro podmitis bez toga ne ide i nemojte frizirati stvari.

 6. Dragan kaže:

  Odakle 28 pluseva na SASIN post? …….usta moja hvalite me pa sta si ti uradio za to!!! Simnes je doveo VALTER a ovaj drugi je dosao za njim!!!!!!!!!!…………a Valtera ste odvijali………..katastrofa ste

 7. MARKO GABRIC kaže:

  ma da otpuste iz severa trista radnika pa prime u loher pedeset radnika i onda malo novinari malo politicari sa slikaju i kao nama je lepo. LJUT SAM LAZUUUUUUUUU.

 8. Anonimni kaže:

  U pravu si nikad bolje i lepse u Subotici .Pocinjemo liciti Nemacku ,a da i Nemci su poceli da dolaze da se zaposljavaju po Subotici,nikad vise stranaca na radu u Subotici.

 9. Anonimni kaže:

  No comment….

  Vučinić: Ponosni smo na pohvale nemačkih investitora

  „To su izrađeni i usvojeni planski dokumenti, brza i efikasna uprava, specijalizovano preduzeće koje se bavi investitorima – Privredno tehnološki parkovi, javna preduzeća koja svoje prioritete utvrđuju spram razvoja novih poslovnih zona, itd. Zbog imidža zemlje kojeg moramo biti svesni, poseban akcenat stavljen je na sprečavanju bilo kakve mogućnosti korupcije…“

  http://www.ds-subotica.org.rs/vesti/546

   

 10. Paja kaže:

  Pa dobro majku mu, Nemci nas hvale, a mi sami sebe… Stvarno mislim da nismo realni.

 11. Svetlana kaže:

  Svaka cast onima koji su tome doprineli i to postigli! Mi koji smo vani vec vise od deset godina znamo da se dopasti Nemcima ili Englezima ili Fracuzima ili bilo kome ko hoce da investira, nije ni malo lako, za to treba rada, mnogo rada. 
  Tako da cestitam svima onima koji su uspeli da ucine Suboticu popularnom i investibilnom.

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: