Neplaćeno, 222 milijarde dinara poreza

Poreznici još nemaju računicu koji deo duga od 222 milijarde dinara, a koje treba da naplate od preduzetnika, građana i firmi jeste i realno naplativ. Prve procene kažu – jedva trećina. Na sredstva ne mogu da računaju od preduzeća u privatizaciji i restrukturiranju kao što je „29.novembar“ iz Subotice koji državi duguje 620 miliona dinara. Sa druge strane, za firme u stečaju, Poreska uprava je samo jedan na dugom spisku poverilaca. Teško da će se doći i do novca firmi koje su u međuvremenu nestale, a tek će detaljna provera narednih meseci utvrditi kod koliko je dužnika sa „spiska srama“ u međuvremenu nastupila – zastarelost.

U našem gradu „Subotičanka“, „Premium liquid“, „Podrum Palić“, „Finedrinks“ i „29. Novembar“ zajedno duguju oko 9 milijardi dinara, dok u celoj Srbiji poreznici nisu uspeli da naplate neverovatnih 222 milijardi dinara poreza.

 

Na vrhu liste najvećih poreskih dužnika našao se i subotički biznismen Vojin Đorđević, vlasnik firme „Si end Si kompani“, koji državi duguje 41 milion dinara.

 

Protiv odgovornih lica, Poreska uprava podnela je 2008. godine Opštinskom javnom tužilaštvu u Subotici više od deset krivičnih prijava zbog utaje poreza, ali do sada nije doneta nijedna presuda niti su slučajevi procesuirani do kraja.KOMENTARI

  1. f1 kaže:

    no komment

OSTAVITE KOMENTAR