Nepoznati počinilac napravio veliku štetu na polju lavande

Nepoznati počinilac ili više njih, ovih dana su  naneli ogromnu štetu vlasniku PG Koso Janošu sa Velikog Radanovca.

Janoš je na državnoj zemlji, koju  je uzeo u zakup na 10 godina, zasadio 7 ha lavande. Pre toga istu zemlju je priveo nameni, izvadio stari voćnjak star 30-40 godina, pripremio zemlju, postavio najlone i zasadio dvogodišnje sadnice ove plemenite biljke.

Nekome je očigledno zasmetalo što od napuštenog voćnjaka želi da napravi cvetna polja lavande pa je uložio popriličan trud da povadi oko 40% zasada i time nanese veliku ekonomsku štetu.

Vlasnik Koso Janoš će vratiti sve što može da se ponovo zasadi, uložiće dodatna sredstva i za novi zasad koji je prilikom čupanja uništen, međutim, ne može da poveruje kako je moguće da nekome smeta zasad lavande. Očigledno je da, osim u proizvodnju, treba  uložiti i u obezbeđenje i video nadzor.

Janoš se nada da će počinioci ovog nedela biti brzo pronađeni  i  procesuirani.

Na lice mesta je izašao radnik – poljar, policija i tužilaštvo, i tom prilikom su konstatovali ogromnu štetu koja je načinjena.KOMENTARI

 1. TT kaže:

  Ljubomorni seljak koji je hteo taj deo zemlje da obradjue a nije dobio.

 2. TT kaže:

  Proverite ko je konkurisao za tu zemlju.

 3. Petar G. kaže:

  Sramno !

 4. Mikica kaže:

  Manovo je neki sitan lopov. Pun ih je Radanovac. Ko god nesto zasadi, odma mu se pocupa. Coveku ostaje samo da elektricnom strujom visokog napona zastiti useve.

  Uzgred, policija i sudstvo su gde tacno? Oni su u stanju da cuvaju samo svoju imovinu izgleda.

 5. Ivica kaže:

  I ruke i noge izlomiti!

 6. Msm kaže:

  Kako onda skupiti hrabrosti pa krenuti u investiciju?
  Suboticani izgleda ne vole obnavljanje.

 7. Igor kaže:

  Ovo nine prvi put da se nekom unistava zasad. Veoma cudni ljudi, jako ne vole komsije

 8. Aleksandar kaže:

  Mozda je neko ljubomoran da coveku dobro ide. ili ako je povadio vocnjake mozda ta drva nije dao nekom ko je hteo da zaradi na prodaji drva. Iskreno ko zna, mozemo lupetati koliko god hocemo.

 9. Indijanac kaže:

  U okolini Ulcinja, blizu morske obale, iza one 13 km dugacke pescane plaze u Crnoj Gori, kao da su se nekada na sredini polja lubenica nazirala mala uzvisenja sa puskarnicama i gruobranima. A to je bilo u vremenu malo posle Titove smrti, 80-ih godina. Nisam cuo da je nekom tamo palo na pamet da krade lubenice.

 10. .................................... kaže:

  Kako su tretirani radnici kod ovoga gazde?-jesu li na vreme bili isplaćivani? Jesu li u svim dogovorima bili ipoštovani?

OSTAVITE KOMENTAR