Nestala tinejdžerka iz Subotice

Tinejdžerka Valentina Nađ Varga (17) nestala je u petak oko 13 časova u Subotici, a u trenutku nestanka na sebi je imala lila jaknu, plave farmerke, žute patike i žuto-narandžasti ranac.

Nestala devojka inače živi u hraniteljskoj porodici u koju se uselila pre mesec dana. Njena hraniteljka kaže za Telegraf.rs da je Valentina imala suicidne misli, kao i da se leči na dečijoj psihijatriji.

– Bili smo juče u Centru za socijalni rad i Valentina je rekla da vidi sebe dva metra ispod zemlje. U 10 sati je bila u dispanzeru, poslala mi je poruku da je pauza i da će posle toga doći kući. Oko pola 12 je nije bilo i ja sam joj poslala poruku ali mi nije odgovarala. Pozvala sam je, bila je nedostupna. Ispostavilo se da je otišla kod drugarice i posle toga joj se gubi svaki trag – priča zabrinuta hraniteljka.

Kako kaže, devojčica je kod njih prešla iz druge hraniteljske porodice.

– Imala je veoma traumatično detinjstvo, a ja sam čista srca želela da joj pomognemo. Nikakvih problema nismo imali sa njom iako me je više puta slagala za mesec dana, koliko je kod nas – priča drhtavim glasom naša sagovornica.

Slučaj je prijavila policiji dva sata nakon što je zaključila da devojčice nema. Hraniteljka se nada da će se Valentina pojaviti i moli sve ljude koji je vide ili imaju bilo kakvu informaciju da se jave na broj telefona 069/009-2775 ili da kontaktiraju sa policijom.

 

Telegraf.rs KOMENTARI

 1. Ivana kaže:

  Kakvi ste vi hranitelji/zamenski roditelji, kada ovakve privatne i veoma osetljive detalje iznosite o svojoj štićenici i to za Telegraf.rs, što znači da znate da će biti dostupni najširoj javnosti!
  Već ranjenoj i osetljivoj duši treba zaštita i pomoć, a ovo je sve samo ne to!
  Ne podržavam, naravno, ni dalje širenje ovog teksta!

 2. Gordana kaže:

  Zatajili su mnogi kod ove devojčice.
  Ovo joj nije prvi put da pobegne(isto se vest širila po društvenim mrežama).
  Prebacuju je iz jedne porodice u drugu iz jednog kraja grada na drugi.Ti ljudi su za nju stranci (ne krivim njih), pa i odrasle formirane ličnosti bi odlepile da malo žive tamo malo ovamo.
  Bitno je bilo da se ispoštuje forma, papirološki sve pokrije , a kako se ona oseća to nikoga nije interesovalo.Nije mala ,shvata to i naravno da boli….samo da je nađu živu i zdravu!

 3. DUKA DIZEL kaže:

  Bolje stavite neku drugu REALNU sliku, a ne ovu koja je isfiltrirana i fotosopirana pa verovatno devojka ni ne lici na sebe na ovoj slici.

 4. MAUZER kaže:

  A sto je devojčica menjala hraniteljsku porodicu???Dali to socijalno odlučuje onako kako im se cefne.Socijalno je katastrofa nedaj boze da neko mora da njima da ima iskustva.Ovo je odgovornost socijalnog koji nema pojma sta radi,sad nek neko iz socijalnog odgovara

 5. Ivana V kaže:

  Ivana…
  A sta mislite kakvi bi bili komentari da nije napisano ovako. Odmah bi krenulo ili u smeru da je otisla kod decka ili u smeru da ne valjaju hranitelji i da samo uzimaju pare, a da decu treba vratiti roditeljima. Ni jedan jedini komentar za nestala lica nije bio da su mozda bolesni.

 6. Đole kaže:

  Jadna devojka…iz pogleda mogu da vidim da joj fali razumevanje, toplina, bliskost, sigurnost, nežnost, zagrljaj podrške…iskrena svetlost ljubavi i dobrote… Sve to se na žalost ne može pronaći i dobiti u sistemskim formalnostima…Jer, malo ko danas za bilo koga ima strpljenja, razumevanja, blagosti i dobrote…. Daj Bože da je pronađu živu i zdravu.

 7. Mister No kaže:

  @ Ivana V
  Slažem se s Vama,ne pamtim da je za nestalu osobu pisalo da je bolesna. . Kamo sreće da je pobegla cura s dečkom ,u ovom slučaju.

 8. Ivana kaže:

  @Ivana V
  Hocete da kazete da je ovo opravdano time što će zaštitili hranitelje od event. osude i kojekakvih priča u javnosti?
  Podaci o zdravstvenom stanju, spadaju u podatke o ličnosti i predstavljaju naročito osetljive podatke. Njihova zaštita je regulisana zakonom. Ali važnije od toga je činjenica, da ova mlada osoba treba posle svega da se vrati u svoje staro okruženje. Već je dovoljno „obeležena“ i ovo će joj samo otežati situaciju. Ovo nije bilo neohodno, osim da zadovolji medijsko lešinarenje.

  • đevrek kaže:

   Podržavam u potpunosti Vaše stavove, nadovezao bih se sa željom da se ovo dete , što pre nađe-živo i zdravo.
   Nešto mi nisu jasni poneki hranitelji, ali takođe i oni koji im drže“treninge i obuke“ za rad sa decom, posebno sa traumatiziranom decom. Smatram da su deca koja su kod hranitelja svakako traumatizirana i po nečijem rešenju i odokativnom pregledu, odlaze u kuće gde treba da ih čeka bukvalno harmonija i sklad, ne nikako neko ko iznosi do tačnina svaki detalj detetovog ponašanja kao i detetovog uopštenog stanja. Te kuće nikako nisu starački domovi da deda i baba popiju lek i zaspu. NE NAPROTIV ovo su deca , ličnosti koja se formiraju i kojima treba osoba koja će ih voleti srce ne kroz naknadu za starateljstvo. Gospođu hraniteljku bih samo upitao jedno. Zbog čega niste bili u pratnji deteta kada ste javno izneli ove podatke“– —–Bili smo juče u Centru za socijalni rad i Valentina je rekla da vidi sebe dva metra ispod zemlje. U 10 sati je bila u dispanzeru, poslala mi je poruku da je pauza i da će posle toga doći kući. Oko pola 12 je nije bilo i ja sam joj poslala poruku ali mi nije odgovarala. Pozvala sam je, bila je nedostupna. Ispostavilo se da je otišla kod drugarice i posle toga joj se gubi svaki trag – priča zabrinuta hraniteljka.“
   Zar niste mogli pomisliti , razmisliti da se dete u ovakvom stanju ne pušta samo. Od mene toliko.

 9. Anikó kaže:

  Ako ne grešim, juče ujutro su je našli…mrtvu

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: