Nešto novo oko pozorišta

Zgrada pozorišta godinama okružena ogradom i korovom, sada je konačno oslobođena žice. Pozorište i Trg Slobode danas deli samo pojas izrovanog terena čije uređenje treba da usledi. Taj posao nikako ne sme da bude otaljan. Novo zdanje mora da ima dostojno okruženje i prilaze.

Trotoar na korzou koji se naslanja na pozorište, nedavno je obnovljen novim asfaltom ali ne na reprezantativan način. Dobro za sporedne ulice ali za ovu poziciju suviše grubo urađeno. Prema Trgu bi lepo bilo da to bude kamena kocka ili neki takav materijal koji će odgovarati belom kamenu fasade. Subotičani prate sa pažnjom…KOMENTARI

 1. ... kaže:

  Sad kad stoka ižvrlja fasadu.

 2. Brane kaže:

  Ove lipe su izbegle zlu sudbinu lipa sa korzoa. Izdržale su radove na pozorištu, kršenje grana i kidanje krošnji. Samo da se sad štetočine iz gradske vlasti ne dosete, pa da i njih poseku.

 3. ludak kaže:

  Ovaj beli sarkofag okrenut prema zelenoj fontani je odvratan. Zar nisu mogli na tu betonsku belu kocku staviti malo stakla da dobije ipak neku finu notu. Ovako me podseca na narodno pozoriste u Novom Sadu koji na tom mestu stoji kao piletu sisa

 4. Cantavirac kaže:

  Sad ce Labi i Vule da postave kocke…

 5. Megatron kaže:

  A da li ste uocili stanje nove fasade mozda na tom delu ?

 6. N.N. kaže:

  Sve sa reklamnim panoom…

 7. Una R. kaže:

  Nušićevu neka otvore za saobraćaj.

 8. Belial kaže:

  Ja sam i dalje za to da se okolo posadi nesto lepo zimzeleno ali ne preveliko da zaklanja zgradu! I iscupajte ovaj ruzni pano-reklamu odatle!

 9. Neko kaže:

  A ja mislio da je reklamni pano tema, velika novost oko pozorišta, pa da se vidi napokon da li se slegla prašina oko njih.

 10. Weng kaže:

  Biće to ok. kad se setimo štetočina od pre sta uradise od pozorista.

 11. Gilgames kaže:

  Bice da ok, moj sin narastao dok potoriste ne bude gotovo….

 12. Petar G. kaže:

  @Weng biće još bolje kad ove sadašnje štetočine završe pozorište jednog lepog dana.

 13. Suboticanin kaže:

  Hvala sajtu sto je azuran sa ovakvim neformalnim vestima koje interesuju Suboticane koji trenutno nisu u svom rodnom gradu.

 14. Istina... kaže:

  Najgore je što ne znate da vašim “gradom” i vama vlada opšta negativnost. Ne osetih nigde takvo zlo kao u njemu. To će vam reći svi koji nisu, kao vi, nesvesne žrtve toga. Stokholmski sindrom. Ko je generator? Pisao sam, a vi i Oni me satanizovali. Sve dok je Njih “grad” neće biti Grad. Biće zlokobna zaostala primitivna salašarska palanka izgubljena u diskriminaciji, netrpeljivosti, mržnji, pljački, neznanju, nerazvoju, nebudućnosti i propasti.

  Da li ste dovoljno otvorenog uma, čvrsti i hrabri za tu istinu? Da li je ona dozvoljena?

 15. ČINJENICA kaže:

  A, kako bi bilo da se bezlična fasada na strani fontane “oživi” maskama koje asociraju na komediju i tragediju?

 16. Gilgames kaže:

  Ko je onaj naporni sto se svadja sam sa sobom?

 17. amacak kaže:

  gilgames, opsednuti manijak najgore vrste. ignorisati.

OSTAVITE KOMENTAR