Nesvakidašnja letelica nad Suboticom ovih dana

Ovih dana Subotičani su imali priliku da se susretnu sa nepoznatom letelicom iznad našeg grada. Nije u pitanju NLO mada je bilo i onih koji su to pomislili…

 

Preduzeće Park Palić je sa Turističkom organizacijom Subotice iskoristio poslednje sunčane dane ove godine da zabeleži najlepše jesenje kadrove Subotice i Palića za snimanje promotivnog spota. Uz pomoć pokrajinskog Sekretarijata za privredu i njihovog programa za poboljšanje receptivnog turizma, snima se promotivni turistički spot koji će predstaviti ono najlepše iz Subotice. U petominutnom spotu smenjivaće se kadrovi značajnih kulturnih i istorijskih objekata Subotice i Palića, kadrovi Vinarije Zvonko Bogdan, ergele Kelebija, Zoo vrta, wellness centra, hrana i piće sa salaša, vodene aktivnosti na Paliću, kupanje u bazenima…

 

Novina u ovom spotu su objekti koji su snimani iz vazduha uz pomoc helikam-a, tj. uređaja na daljinsko upravljanje koje snima objekte iz vazduha. Ovaj uređaj, nalik na malu vanzemaljsku letelicu, može da leti kilometar daleko a na njemu se nalazi kamera kojom se upravlja sa zemlje uz pomoć mini ekrana koji prikazuje šta se trenutno snima. Ovakvi snimci omogućavaju prelepe kadrove grada iz raznih uglova.

 

Jedini problem je što je uređaj čudnog oblika i dosta bučan pa buni okolne prolaznike. I životinje u Zoo vrtu nisu bile baš oduševljene ovom letelicom, pa se slonica Marta pokušala sakriti iza drveta dok se ni lavovi nisu prikazali kao najhrabrije životinje. Jedino je žirafa upitno gledala letelicu koja je u visini njene glave kružila oko nje.

 

Snimanje helijem na Paliću

Snimanje sa tornja Gradske kuće

 

 KOMENTARI

 1. Nenad kaže:

  Koliko je kostao spot?

 2. Ivan kaže:

  kupanje u bazenima…???

 3. Boris kaže:

  Bice i to

 4. ko koga stigne kaže:

  ima se , moze se

 5. goran kaže:

  zasto nisu snimili i jezero tj mocvaru i koji vodeni sportovi u tom jezeru nemoze i cigla da potone koliko je prljavo i puno algi i kojekakve trave SRAMOTA

 6. Sinisa kaže:

  Zbog ovakih komentara iznad počnjem da pljujem Suboticu i ljude u njemu… ALO BRE LJUDI! gledajte malo pozitivnu stranu života. Ovo je potrebno Subotici. Beograd i Novi Sad ih imaju, zašto i Subotica da je nema.

 7. Beli kaže:

  Rešio sam da se ne oglašavam više u ovom mediju jer mi “skrečuju” komentare čim se agresivnije dotaknem aktuelne vlasti. Poltroni ne zaslužuju pažnju. 
  Ipak – dva komentara: Siniše i Gorana ,treba primetiti. Obojica su u pravu. Imamo mi štošta lepoga pokazati. Stalno sam bio ljubomoran na one izvrsne spotove o Beogradu , Kopaoniku , Novom sadu itd. A sada i mi imamo šansu i načina za to.
  Problem je , kako kaže Goran , ta palićka voda. To daje jedan ružan ukus i osećaj nemoći da se bilo šta promeni po toj temi. Činjenica je da su parkovi lepi pa i objekti , no to sve spada u održavanje koje je bilo do zla boga zapušteno. Sada kad se polako izgled Palića vadi iz g… čelnici grada ne mogu da se nadive i naslikaju sa svojim dostignućima.
  Pravi problem je voda . Toliko elaborata , pokušaja , testiranja , ispitivanja , predavanja i sve džabe. Vlast je u ovom pravcu definitivno nesposobna i nesvesna posledica. Posledice su te da se neće privući niti jedan normalni investitor na Palić , baru koja će iduće sezone početi zaudarati. Terme Olimija je odustala od investicija, između ostalog i zbog kvaliteta vode u jezeru ( izvor informacije je direktno od njih ).
  Mi, starosedeoci ovog grada, treba da se organizujemo i uradimo konačno nešto. Ne zameram “dođošima ” jer oni  ne osećaju ovaj problem. Kad bude prošlo vremena i dobiju subotičku ” sagu ” , biće nas više i bićemo jači.

 8. zbogom srbijo kaže:

  Pozitivac….kad si se okupao poslednji put u jezeru??? :)) alo bre:)))

 9. freelancer kaže:

  Sinisa:

  Zbog ovakih komentara iznad počnjem da pljujem Suboticu i ljude u njemu… ALO BRE LJUDI! gledajte malo pozitivnu stranu života. Ovo je potrebno Subotici. Beograd i Novi Sad ih imaju, zašto i Subotica da je nema.

  Uzalud… 🙁

 10. Lobotomija FKS kaže:

  важно да за глупости има пара,а за стадион и остале ствари које се руше нема ни динара

 11. rocker kaže:

  Mile,izadji iz podruma…..nisu vanzemaljci…provereno!

 12. Čitatelj kaže:

  Ma neka se reklamiramo! Trebamo privući turiste!

  Tolike prćvarnice po svijetu se reklamiraju kao nešto najbajnije, a u usporedbi s našim gradom nisu dostojni ni naše palićke kaljuže!

  Najljepši smo grad u Srbiji, a ne samo u Vojvodini! Zašto bismo se stidili sami sebe?

OSTAVITE KOMENTAR