Nesvakidašnji porođaj – u taksiju

Za taksistu Željka Cvetojevića, jučerašnji dan na poslu bio je više nego neoubičajen. Nešto posle 17 časova, stigao mu je poziv da hitno ode na adresu nedaleko od taksi baze, koja se nalazi u Ulici Frana Supila. Tamo su ga čekala četiri putnika, od kojih jedna trudnica.  Željku je bilo jasno da treba da vozi do bolnice. Vožnja je trajala svega sedam minuta, nakon kojih su bili brojniji za još jednog člana. Tik ispred ulaza na Hitan prijem u bolnici, na zadnjem sedištu taksija, žena se porodila i na svet donela devojčicu. Po rečima taksiste, majci je ovo bio peti porođaj koji je sama iznela lavovski.

Kako Željko kaže, tokom osmogodišnjeg iskustva, nebrojeno puta je bio u prilici da nekome pruži pomoć, ali nikada nije ni sanjao da će se prisustvovati porođaju.

Željko napominje da ovo nije prvi slučaj da se žena porodi  u taksi vozilu u našem gradu. Pre nekoliko godina, isto se dogodilo i njegovom kolegi iz drugog taksi udruženja.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Neko se rodio na njivi, neko u taksiju kaže:

  Ovo je opis nesvakidasnjeg porodjaja u taksiju. Mene bi zanimalo kako izgleda jedan svakidasnji taksi-porodjaj. Posto je za “nesvakidasnji”, odovarajuci antonim “svakidasnji” onda je mislim moje pitanje sasvim na mestu.

 2. Oki kaže:

  @Ti se nisi rodio ni na njivi a ni u taksiju.
  Tebe ni roda nije donela već vrana.!!
  Porođaj je nesvakidašnji!
  Svakidašnji porođaj je u porodilištu, ređe kod kuće, a nesvakidašnji je, jer se dete rodilo u taxiju.

 3. Beea kaže:

  Piše ovako: nesvakidašnji porođaj – u taksiju. Tamo je jedna crtica. Možda da proverite u nekim udžbenicima za osnovnu školu šta to znači.

 4. Onaj sa njive kaže:

  Dragi moji vi mozete reci sta god hocete ali ovo sa naslovom nije u redu. To je isto kao i kada neko govori o protivprirodnom bludu. Valjda onda negde mora da postoji i prirodni blud. Porodjaj u taksiju je mnogo cesci nego sto to na prvi pogled izgleda, pa prema tome to nije niti nesto nesvakidasnje a jos manje senzacionalno. Majke su se poradjale u avionu, na brodu, u helikopteru, na trotoaru (cesto ispred bolnice) moja poznanica je rodjena u bolnickom parku, do samog porodilista vise nije bilo vremena. Jedno od najbizarnijih mesta za poradjanje je bilo u kolima za prevoz mrtvaca. Trudnicu su poveli kao suvozaca mrtvackim kolima u pogrebno preduzece radi papirologije oko sahrane i onda se eto desilo da se usput porodi. Postoje slucajevi u liftu, ili ucenica koja se porodila na skolskoj ekskurziji, nevesta u svatovima, Poznati su i slucajevi iz Rima, na trgu Sv. Petra za vreme sluzenja Papske mise, itd. Poradjanje u automobilu vlastitog supruga ili komsije, Vozilu hitne pomoci ili taksiju, je nesto prilicno cesto, normalno i uobicajeno.

 5. Bane kaže:

  Jedna trudnica se porodila u vozilu GSP jer hitna pomoc nije mogla da dodje po nju samo se to desavalo u zimskim uslovima .takodje sam gledao da su snimili tv reportazu kod joksimoviceve u jutarnjem programu tv pink.(ovo je svaka cast majci a i babici i vozacu!!).odmah se setim svih prica koje sam cuo od glavne sestre porodijskog/babice Vesne Kazi..grad subotica treba da nagradi hrabru porodilju i da je proglasi za Licnost Godine a bebu definitivno za pocasnu gradjanku Subotice i novi gradolnacelnik da im uruci poklon vaucer jer stvaro je nesvakidasnje tj neuobicajeno ako do gramatike.ista vest je i na subotica com kao da novinar pise za oba sajta..

OSTAVITE KOMENTAR