Nevreme izazvalo zastoj

Zastoji u teretnom saobraćaju na Horgošu i Kelebiji direktna su posledica usporavanja rada graničnih službi susedne zemlje i jakog nevremena, navodi se u saopštenju Uprave carina uz informaciju da je na Terminalu Horgoš za proteklih pet sati iz zemlje izašlo samo 35 kamiona, što je vremenski period u kome uobičajno zemlju može da napusti između 100 do 130 teretnih vozila.

kolona kelebija

Na najfrekventnijim graničnim prelazima ka Mađarskoj, na Horgošu i Kelebiji, došlo je do zadržavanja u teretnom sabraćaju koje je uzrokovano usporenim radom graničnih službi susedne zemlje, kao i jakim nevremenom koje je sinoć zahvatilo prelaz Horgoš.

U saopštenju je navedeno da je na Horgošu je zbog sinoćnjeg nevremena došlo i do nestanka struje i privremenog prekida svih komunikacija. Stanje na terminalu ovog prelaza je brzo normalizovano i carinska procedura se obavlja zahvaljujući agregatu, ali se kolona duga preko četiri kilometra, formirana još sinoć, usled slabog povlačenja teretnih vozila sa druge strane granice, gotovo ne pomera. Trenutno čekanje na izlazu iz zemlje je oko pet sati, uz napomenu da je međuzona neprestano puna.

Takođe se navodi da je i na Terminalu Kelebija slična, ali ipak nešto bolja situacija nego na Horgošu. Od jutros je formirana kolona duga preko dva kilometra i na tom prelazu kamioni na istup iz Srbije čekaju oko tri sata.

 

TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR