Nevreme oštetilo krov na Velikoj terasi na Paliću

Usled jučerašnjeg nevremena došlo je do oštećenja krova na tornju Velike terase na Paliću. Kako nadležni iz Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica navode, rad na sanaciji štete očekuje se u narednim danima.

Oštećenje na tornju Velike terase na Paliću nastalo je tokom proteklih dana kada su jaki vetrovi srušili jedan deo crepa, a tokom jučerašnjeg kratkotrajnog nevremena gotovo ceo krov centranog tronja ostao je bez crepa. Konačne procene štete još uvek nisu poznate, a prvi radovi na sanaciji očekuju se u narednih nedelju dana. Najveću prepreku predstavlja postavka skele jer pristup tornju nije jednostavan. Takođe, potrebno je pronaći izvođače radova. Iz Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika objašnjavaju da je prolaz između dve terase, dok se ne završi sanacija centralnog tornja, zatvoren iz bezbednosnih razloga jer je reč o bakarnom crepu koji je lak materijal, ali i izrazito oštar.

RTV Yu ecoKOMENTARI

  1. smrad i kal kaže:

    prvo 33 studije izvodljivosti, pa 15 tendera, onda 30 žalbi, 20 projekata u cilju podizanja građanske svesti o terasi, 152 humanitarne akcije, 200 peticija i 604 kongresa s krkanjem i lokanjem i već za 100 godina i milijardu evra kasnije biće krov ko nov.

  2. Rmpek kaže:

    Palić oštećen? dobro nije ali još je manje lepo prikazivati štetu na objektima u koje ko zna da li je od izgradnje i jedan ekser udarenu cilju zaštite. Manite se Palića on služi za pranje para ulažite taj novac u nešto pametnije septičku jamu ostavite a i objekte oko nje jer nema smisla više odvajati za nešto što je neko dobro znan pouništavao kao da mu je dedovina.

  3. Andjelija kaže:

    Sad nastupa pamet..ko je kriv,pa tender,pa rasprava,zatim mala pauza od 5 godina,pa nova garnitura,zatim analiza,predracuni,dogovori itd itd i tu nekde 2090 eventualno rešenje ,mada nije sigurno…

OSTAVITE KOMENTAR

+ 28 = 31