Ni smrt nije više siguran posao

Odbornička grupa Mađarskog pokreta uložila je 15 amandmana, od kojih je većina odbačena, a prihvaćen samo jedan, na Odluku o sahranjivanju i grobljima koju je Skupština grada Subotice usvojila juče.

funero su

Privatni pogrebnici su pre dva dana na konferenciji za novinare iskazali svoje nezadovoljstvo ovom odlukom, pošto smatraju da će novom odlukom doći do monopola i kolapsa u ovoj oblasti, kao i do zatvaranja privatnih pogrebnih preduzeća.

Prema usvojenoj odluci, sve delatnosti u vezi sahranjivanja i održavanja grobalja obavljaće Javno komunalno preduzeće “Pogrebno”, dok će poslove prevoza posmrtnih ostataka moći da obavljaju i privatna preduzeća.

Ustavni sud Republike Srbije ocenio je nedavno kao nezakonite pojedine odredbe Odluke o uređenju i održavanju grobalja i sahranjivanju na teritoriji Subotice, koje se tiču angažovanja privatnih preduzeća.

Kako je navedeno u odluci suda, na osnovu podnete inicijatije za ocenu ustavnosti i zakonitosti, utvrđeno je da nadležno javno preduzeće ne može poveravati drugim preduzećima poslove iz ove oblasti, jer je to u suprotnosti sa Zakonom o komunalnim delatnostima.KOMENTARI

 1. antifašista kaže:

  Podrška Funeru naročito, i svim privatnicima, koji su imali hrabrosti da krenu u biznis !!! Funero je etalon za sve, oni su podigli obred sahranjivanja na jedan visoki nivo, koji svi nastoje da prate !
  Paraziti na državnim jaslama poput Pogrebnog, na čelu sa ovom gospođom, mogu da se upišu na kurs u Funero, da nešto nauče !
  Gradsku skupštinu i sve “odbornike” treba da je sramota što donose ovakve odluke, koje idu i na štetu građana, i na štetu preduzetnika, koji svojim porezom omogućavaju njima da se baškare ! Kako vas nije sramota ???
  E sad, ako vako ostane, tražiću od žene da me pokopaju u svom dvorištu, ako može Milošević pod svojom lipom, mogu i ja pod svojom gelegonjom !!!

 2. Lenin kaže:

  Kad budem osetio da mi se približava kraj,uzeću vojni ašovčić i pravac najdublja crnina kelebijske šume.Iskopam sebi raku,pokrijem se mekom mirišljavom zemljom i zaspim zauvek. 😀

 3. ae kaže:

  a ovo je jos kao godina preduzetnistva! 🙁

 4. Anonimni kaže:

  “… na osnovu podnete inicijative za ocenu ustavnosti i zakonitosti…”

  Pitam se ko je podneo inicijativu……………

OSTAVITE KOMENTAR