Nibens preti oranjem Koridora 10

Mrkonjić: „More, Nibens, ne orite drumove!“

Nibens:“More, Mrka, ne gaz’ oranja!“

 

Otprilike je dijalog koji se vodio između ministra Mrkonjića i radnika Nibens grupe koji su nezadovoljni stanjem u svojoj firmi obustavili radove na izgradnji koridora. Da srpske junačke pesme ne zastarevaju i da one u stvari predstavljaju proročanstvo, potrudili su se radnici koji su pored obustave radova, zapretili i oranjem neasfaltiranih deonica Koridora 10 (prenosi Blic).

 

Blokade puteva širom Srbije su tokom jučerašnjeg dana uspele ali već jutros su na jugu pripadnici žandarmerije i policije blokirali sedišta svih pet putarskih preduzeća „Nibensa“ i nisu dozvoljavali radnicima blokadu južnog kraka Koridora 10. Na severu bliže Novom Sadu radnici „Bačkaputa“ su mehnizacijom blokirali radove na izgradnji autoputa kod 81. i 83. kilometra.

 

I dok se Ministar Mrkonjić sa izvođačima prepucava preko medija, Koridor 10 stoji čekajući da probije i poslednje najavljeni rok za otvaranje a to je 1. septembar.  U čitavu priču su se umešale i bugarska i turska ambasada koje su zatražile da se normalizuje saobraćaj i da se blokade prekinu, što je i urodilo plodom na nekim deonicama.

 

Sindikat srpske policije na strani putara


Sindikat srpske policije osudio je danas odluku nadležnih u Vladi Srbije i resornom ministarstvu da se radnicima angažovanim na izgradnji puteva, koji protestuju na Koridoru 10, ograniči sloboda kretanja i miran protest.

 

„Nedopustivo je i protivno Ustavu i zakonima da se nezadovoljnim gradjanima, koji žele mirno da protestuju, zabrani sloboda kretanja u vlastitoj državi. Policija je ovim činom, grubo zloupotrebljena a policajci dovedeni u opasnost od gladnih radnika“, navodi se u saopštenju Glavnog odbora Sindikata srpske policije.

 

U saopštenju se dodaje da su u noći izmedju utorka i srede pripadnici policije i žandarmerije u čitavoj Srbiji vanredno angažovani kako bi sprečili protest radnika koji grade puteve.KOMENTARI

 1. zlaja kaže:

  Posao je dobila mafijaska firma ciji je vlasnik pod istragom a Vojput izbacen.

 2. dasHHa kaže:

  eeee Srbijo,rupo crna u svemiru!

 3. Mc kaže:

  E ne da bi im zaorao nego to je najmanje sto mogu da urade … Ko zna koliko ljudi vec nisu dobili plate … isti slusaj i sa Backaputem koji je pre par meseci kupljen od strane Borovice 🙁

 4. Majk kaže:

  sramota, zavrsili ne zavrsili pare nece videti…

 5. Zlaja kaže:

  Mrkonja pode im satove i resi problem 🙂

OSTAVITE KOMENTAR

14 + = 24

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: