Nije prodata kuća Đorđevića

Porodična kuća subotičkih biznismena braće Đorđević na današnjoj licitaciji nije prodata. Sudija Rozalija Tumbas kaže da nije bilo zainteresovanih kupaca. Procenjena vrednost nekretnine od pet ari i 94 kvadratna metra je 52.704.600,81 dinara. Kako saznajemo, zahtev za prodaju porodične kuće pokrenuli su poverioci banke Inteza iz Beograda i Kredit Agrikol iz Novog Sada zbog dugovanja.

Slika___Slika

Porodična kuća Vojina i Živojina Đorđevića u Ulici Stevana Tikvickog b.b., u naselju Mali Bajmok nije prodata na licitaciji. Sudija koja je vodila licitaciju je odbila predlog da se licitacija odloži i da se ponovo proceni vrednost kuće. Sudija je dužna da izradi rešenje o odbijanju ponovne procene vrednosti kuće, a oštećena strana ima pravo žalbe Višem sudu u Subotici. Nakon toga se ponovo zakazuje licitacija a poverioci mogu da naplate dug u vrednosti od 70 odsto od nekretnine. Na sledećoj licitacij,i ukoliko ne bude kupaca, sud donosi rešenje da se postupak obustavlja.
Da podsetimo, na nekretnini je nekoliko založnih prava, a i Trgovinski sud je 29.jula u popodnevnim časovima proglasio bankrot za preduzeće „Podrum Palić“ iz Subotice. „Podrum Palić“ je jedna od firmi Vojina Đorđevića čiji je stečaj pokrenut pre dve godine kada je i utvrđen dug preduzeća od milijardu dinara, u pomenutoj firmi su se proizvodila vina i napici poput „koka kola”, „sprajt”, „fanta”, ”kokta”.Privatizacija preduzeća počela je 2002. godine kada Vojin Đorđević kupio 34 odsto akcija, a za godinu dana je postao i većinski vlasnik firme. Tada je uzet kredit od Komercijalne banke u vrednosti od tri miliona evra i zbog nevraćanja kredita proglašen je stečaj pre dve godine. Tada je njegov brat Živojin Đorđević preko firme „Medoprodukt“ garantovao da će platiti dug banci. Ukoliko banka iz imovine ne naplati dug, verovatno će ga potraživati od jemca.

Sandra IrševićKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 7 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: