Nikla hala Norma grupe

Norma grupa je školski primer "greenfield" investicije kada se zelena poljana infrastrukturalno potpuno opremi za neke buduće namene.

Na placu veličine 25 000 kvm, nemačka kompanija iz sfere automobilske industrije "Norma", sprovodi svoju investiciju koja će se prostirati na oko 16 000 kvm. Hala je nikla velikom brzinom, i to mnogo većom nego što se to kod nas uglavnom očekuje, a što je u svetu potpuno normalno. Kada se poseti gradilište može se primetiti veoma visok intenzitet radova, pa i ne čudi što je za oko dva i po meseca koliko traju radovi, osnovni kostur hale nikao "kao posle kiše".

Kako je sve izgledalo pre 2 meseca: Norma krenula u izgradnju hale

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

SlikaKOMENTARI

 1. Zdravko kaže:

  kada ce da bude gotovo?

 2. djomla kaže:

  Jun, Jul.

  Dodao bih samo jedan lični utisak o svemu.
  Prijatno sam iznenađen kako sve oko Norma grupe teče. Uglavnom kada su kod nas dolazili investitori, uvek je bilo nekih problema, kada se grad nije razumeo sa investitorom i nikada nismo znali ko je zaista kriv (Setite se samo Rudolfa Valtera i sukoba prvo sa gradskim čelnicima a kasnije i sa izvođačima radova). Ne zaboravite, taj isti Valter je i dalje najveći investitor u gradu koji je pored Gallerie izgradio i ove hale u Slobodnoj zoni, i Valdi market.

  Danas imamo drugačiju sliku. Memorandum je potpisan 1.9.2010. godine i od tog trenutka sve tri strane potpisnice memoranduma uredno izvršavaju svoje obaveze. Pozitivno sam iznenađen gradom, koji je dovukao svu potrebnu infrastrukturu na gradilište, dao plac na vreme, i na vreme proširio Slobodnu zonu, što je i bio zadatak na nivou grada. Sa druge strane Norma grupa je pokazala izuzetnu ozbiljnost kao investitor i čim su prošli novogodišnji praznici otvorila gradilište, i bez obzira na kišu ili sneg, radovi teku po planu.

  Svojevremeno sam napisao jedan tekst u kome se nalaze delovi memoranduma, i gde sam se pitao sledeće:
  Da li je Norma grupa recept?

  Jedino da nam je još bar 5 ovakvih gradilišta…

 3. Savovi kaže:

  pa to je zato sto rade Nemci svoju zgradu da radi to preduzece koje vodi mladji sin Dusana Guslova ne bi nikada izgradili

OSTAVITE KOMENTAR

16 + = 25

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: