Niko ne vodi računa o Vikend naselju

Vikend naselje na Paliću po ruševinama, zapuštenosti i otpadu nazvano je “Bejrut”.

 

Vikendice i odmarališta koja su pripadala radinicima “29.novembra”, “Bratstva”, “Subotičanke” i mnogih drugih giganata i fabrika koje su bile poznate u celoj Jugoslaviji, sada predstavljaju ruglo i sramotu Palića.

palic 2

– U protekle dve decenije nije uložen ni dinar u infrastrukturu Vikend naselja, osim u postavljanje rasvete, koja ne radi. Sve je zapušteno u uništeno. Već od maja, u travi se nalaze zmije, žabe i glodari. Trotoari su uništeni, nema sanitarnih čvorova i nije mi jasno zašto neko ne povede računa o ovom naselju. Ja imam vikendicu ovde od 60-te i neke godine i redovno održavam okolinu, kada bi svi to radili ovo naselje bi drugačuje izgledalo. Svima sam se obraćao za pomoć, ali ispada da Vikend naselje nema gazdu – rekao je vlasnik vikendice u Vikend naselju, Jožef Pletl.

 

Gosti i turisti na Paliću imaju priliku da uživaju u predivnom pogledu na jezero i park, ali ukoliko odluče da malo istražuju i zađu dalje od Muškog štranda imaju priliku da vide napuštene i oronule vikedice i odmarališta nekadašnih subotičkih fabrika poput “Bratstva”, “Sigme”, “29.novembra”….

 

– Za uređenje i čišćenje centra Palića zaduženo JKP “Čistoća i zelenilo”. Dva puta odnose smeće što nije dovoljno, a za vikend naselje d.o.o. “Park Palić”. Mogu da kažem da imamo pritužbe na uređenje i čistoću Vikend naselja, ali mi tu na žalost ne možemo ništa. Pokušavali smo sa volonterima da čistimo naselje, ali trebalo bi se ozbiljnije pristupiti rešavanju ovog problema – rekla je predsednica SMZ “Palić”, Katalin Nađ.

 

U preduzeću “Park Palić”, kažu da je to nadležnost JP “Palić Ludaš”, a tamo da je JKP “Čistoća i zelenilo”. Ipak, u čistoći tvrde da oni nisu nadležni.

palicKOMENTARI

 1. vereb kaže:

  Nema tu spasa.Propao je koncept na kome je ovo niklo pa se urušilo i to.Nema više ni proletarijata koji bi ovde letovao.Oni koji mogu da letuju idu na Mauricijus,a svi ostali kod kuće.

 2. pauk kaže:

  Da, polako je ovo postalo.. Bejrut… Velika steta… A takvih je dobrih izgleda bilo pre 100 godina

 3. Petar.SU kaže:

  Pa evo sad ce banju da izgrade, pa onu zutu vilu da restauriraju, pa muski strand, pa kompleks bazena i aqua park pa ce onda i vikend naselje, ali cim zavrse pozoriste i bazen kod dudove. ''Radujem se unapred!''

 4. gašpar kaže:

  lepe uspomene iz detinjstva vežu me za vikend naselje. ovo je samo još jedan od pokazatelja propadanja ovoga grada. al šta je tu je, nadam se da će aqua park koncept popraviti situaciju… 

 5. pravdoljub kaže:

  BEJRUT 🙂 eto prilike da osim Njujork tajmsa i al dzazira sazna za nas Palic i mozda to postane kolonija za Pakistance i Avganistance..

   

 6. Ving kaže:

   

  Petar.SU:

  Pa evo sad ce banju da izgrade, pa onu zutu vilu da restauriraju, pa muski strand, pa kompleks bazena i aqua park pa ce onda i vikend naselje, ali cim zavrse pozoriste i bazen kod dudove. ''Radujem se unapred!''

   

   

  Ovde napišite odgovor…Treba tu vilu restaurirati prije nego što se vrati u vlasništvo Vermeš Mišiki…samo neznam dali će to pravilo važiti i kod ostalih kome je oduzeta imovina ?

 7. pajo kaže:

  Sve je pocelo kada su se uselili prve izbeglice i sve upropastili!Hvala ti Sps na svemu!

OSTAVITE KOMENTAR