Nikovic: Mađarska među 10 najvećih investitora

Mađarska je među 10 najvećih investitora u Srbiji, prvenstveno u poljoprivredi i zaštiti životne sredine, izjavio je danas u Subotici mađarski ambasador Oskar Nikovic.

 

On je, na otvaranju sedmog Međunarodnog i regionalnog sajma privrede, naglasio je da Mađarska od početka pridaje veliki značaj toj manifestaciji, što dokazuje 18 mađarskih preduzeća i klastera koliko je na njoj prisutno.

 

“Na političkom planu jasno je da je Mađarskoj u interesu da pomogne Srbiji na njenom putu evropskih integracija. To se realizuje na međunarodnim forumima, prvenstveno u Briselu, ali i svakodnevno u našim ekonomskim kontaktima. Cilj nam je da još više proidubimo privrednu saradnju, što je zadatak međudržavne privredne komore”, rekao je Nikovic.

 

On je podsetio da su u Subotici realizovane investicije mađarskih firmi Forneti, Elzet Certa i Masterplast.

 

Nikovic je, takođe, podsetio da se planira rekonstrukcija pruge između Budimpešte i Beograda, kao i da je nedavno otvoren još jedan granični prelaz koji će doprineti pograničnoj saradnji.

 

Sedmi međunarodni i regionalni sajam privrede u Subotici “Od njive do trpeze” trajaće do 8. juna u Hali sportova.

 

Na toj manifestaciji predstaviće se 203 izlagača iz devet zemalja: Crne Gore, Mađarske, Slovenije, Hvatske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Italije, Belorusije i Srbije.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR