NIP i Subotica u 2011. godini DEO 2

U prvom delu teksta o projektima sa kojima je Subotice konkurisala ka NIPu bilo je reči o onim, vezanim za Palić i pozorišta, dok će se u drugom delu teksta opisati projekti vezani za dalji razvoj Industrijske zone, Vodovoda, Toplane i Opšte bolnice.

Slika

Projekti vezani za Industrijsku zonu na mestu kasarne Petar Drapšin.
Svi projekti vezani za Idustrijsku zonu na mestu kasarne Petar Drapšin i u Malom Bajmoku, poseduju svu potrebnu dokumentaciju. Drugim rečima imaju urađene generalni, idejni i glavni projekat, pa se u slučaju odobrenja sredstava, odma mogu raspisati tenderi za izvođače. Kao i kod drugih projekata, u slučaju da prođu, 50% će finansirati NIP a drugih 50% su sredstva iz nekog drugog budžeta. U slučaju Palića to je Ministarstvo ekonomije, a u slučaju Industrijskih parkova, to bi mogla biti sredstva od kredita koji je grad podigao za opremanje istog i/ili FKU.

Komercijalni sadržaj uz Palićki put

11. Izgradnja kolovoza I faza Projekat je vredan 80 miliona dinara. Od te sume 40 je zatraženo od NIPa a 40 su sopstvena sredstva.

12. Fekalna kanalizacija I faza Projekat je vredan 25 miliona. Od toga je 12,5 zatraženo od NIPa a 12,5 su sopstvena sredstva.

13. Izgradnja atmosferske kanalizacije I faza Projekat je vredan 35,5 miliona, od toga je 17,5 zatraženo od NIPa a 17,5 su sopstvena sredstva.

14. Izgradnja glavne trase vodovoda Projekat je vredan 23 miliona, od toga je 11,5 zatraženo od NIPa a 11,5 su sopstvena sredstva.

15. infrastrukturno opremanje PTP Mali Bajmok-izgradnja gasne infrastrukture Projekat je vredan 38 miliona od toga je 19 zatraženo od NIPa a 19 su sopstvena sredstva.

Slika

Projekti Vodovoda

16. Kolektor VII-MZ Željezničko naselje sadrži svu potrebnu dokumentaciju i košta oko 131,1 miliona, stim da je ove godine od NIPa zatraženo 32 miliona a grad će morati na neki način da obezbedi još 33 miliona. Što će ukupno iznositi 65 miliona za narednu godinu.

17. Kolektor II projekat koji ima samo lokacijsku dozvolu, zbog čega će se pre bilo kakve izgradnje prvo morati uraditi potrebna projektna dokumentacija. Košta oko 280,5 miliona, stim da je za narednu godinu od NIPa zatraženo 83 miliona, a 78,3 miliona će se finansirati iz nekog drugog budžeta.

18. MZ Stari i Novi Žednik- fekalna kanalizacija sa prečistačem. U ovim selima je prethodnih godina urađena kompletna dokumentacija za prečistač i sistem kanalizacije a projekat je dovoden u stanje realizacije. Radovi koštaju 400 miliona od čega je 200 miliona zatraženo od NIPa a 200 će se finansirati iz drugog budžeta.

19. Bušenje i opremanje bunara Vodozahvat I Projekat sem lokacijske dozvole nema ništa, a košta oko 32,9 miliona od čega je 16,4 zatraženo od NIPa

20. Centralni komplex VZ II Projekat sem lokacijske dozvole nema ništa, a košta oko 603,5 miliona od čega je za narednu godinu 132,3 milion zatražen od NIPa a 128,1 milion će biti izdvojen iz nekih drugih budžeta.

21. Magistralna vodovodna mreža. Projekat je vredan oko 151,5 miliona dinara ali kao i većina projekata iz sfere vodovoda nema potrebnu dokumentaciju. Naime, ovaj projekat sadrži samo lokacijsku dozvolu, a od NIPa je zatraženo 75,7 miliona dinara a 72,1 milion će biti izdvojeno iz nekog drugog budžeta.

22. MZ Ker-vodovodna mreža. Projekat koji ima urađen glavni projekat i koji košta 2,4 miliona dinara od čega je pola zatraženo od NIPa a pola će se izdvojiti iz nekog drugog budžeta.

23. Sekundarna kanalizaciona mreža u MZ Projekat sem lokacijske dozvole nema ništa, a košta oko 28,8 miliona od čega je 12,4 zatraženo od NIPa.

24. Sekundarna vodovodna mreža u MZ Projekat sem lokacijske dozvole nema ništa, a košta oko 44,7 miliona od čega je 22,3 zatraženo od NIPa.

Ostali projekti

25. MZ Peščara – Adaptacija i sanacija objekta u Edvina Zdovca 59. Projekat košta 8 miliona dinara, predviđeno je da se 4 obezbedi iz NIPa a 4 četri iz sopstvenih sredstava.

27. Opšta bolnica-Subotica Projekat u okviru bolnice ne sadrži potrebnu dokumentaciju i košta 207 miliona od čega je 160 zatraženo od NIPa i u slučaju odobrenja sredstava, to će biti i jedina sredstva uložena iduće godine.

27. Toplana. Kompletna projektna dokumentacija postoji a radovi koštaju 334 miliona dinara od čega se 167 traži od NIPa a 167 će se izdvojiti iz nekog drugog budžeta.KOMENTARI

 1. jasmina kaže:

  Hej! VZ II ima idejni projekat, koji je uradjen prakticno kao glavni.

  I bunari na VZ I cini mi se imaju neki projekat, ali nisam 100% sigurna.

 2. djomla kaže:

  Ovo je zvanicno otislo u Beograd.

  Ako imate taj projekat ili barem deo tog projekta, posaljite na mail i predstavicemo ga ljudima. Mislim da bi mnogi voleli da ga procitaju.

 3. jasmina kaže:

  Na zalost, nisam u poziciji da objavljujem takve podatke na svoju ruku. Medjutim, Zavod za urbanizam je svojevremeno objavio PDR na kojem se jasno vidi da postoji detaljnije resenje za objekte, a ne samo "kockice" za situaciju. Ako nekog interesuje, evo linka http://www.urbansu.rs/planovi/plan-deta … u-subotici

  Ne znam odakle ta prica da nista ne postoji. Mozda je samo propust u pitanju. Samo se nadam da niko iz NIP-a nece ovo procitati. :)

  Laik kada procita tako nesto pomisli "evo nesposobnjakovici imaju neku dozvolu i traze pare, a nista nije spremno". Samo sam htela da kazem da to nije bas tako.

 4. djomla kaže:

  :)

  To sto je uradio Zavod za urbanizam predstavlja plan detaljne regulacije za kompleks Vodozahvata II, gde se definisu urbanisticki uslovi izgradnje, i na zalost to je jos uvek mnogo daleko od necega sto se zove glavni projekat.

  Zaista ne znam, da li u Vodovodu imaju urađen još neki projekat, jedino što znam je da je ovaj projekat kod NIPa predstavljen kao projekat koji ne poseduje ni generalni i idejni ni glavni projekat vec samo lokacijsku dozvolu. Da li je to neciji propust ne znam, ali znam sta je otislo za Beograd.

  Laik kada procita tako nesto pomisli "evo nesposobnjakovici imaju neku dozvolu i traze pare, a nista nije spremno". Samo sam htela da kazem da to nije bas tako.

  :yes:
  Naravno zato i postoje komentari da se ukaze na takve stvari.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 76 = 84

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: