NIS Spartaku pripao derbi kola u Vizuri

Partizan Vizura – NIS Spartak 1:3 (22:25, 22:25, 25:20, 21:25)

 

U derbiju četvrtog kola NIS Spartak je slavio protiv Partizan Vizure na gostujućem terenu. Subotičanke su posle trijumfa nad osvajačem Super Kupa Srbije ostale jedini neporažen tim, sa maksimalnim učinkom od 12 bodova iz četiri meča, dok su crno-bele pale na četvrtu poziciju, ispred njih su još Crvena zvezda i TENT.

 

Spartak je pružio odličnu igru, sigurno najbolju od početka sezone protiv Partizan Vizure koja je očigledno bila prilično izmorena od povratka iz dalekog Azerbejdžana. Ipak, to nikako ne umanjuje zasluženu pobedu tima Damira Petkovića. I ovoga puta Subotičanke su pokazale da im je servis najjače oružje.

odbojkasice srbije

Upravo taj element igre doneo je prevagu u prvom setu, koji je do drugog obaveznog predaha bio izjednačen. Najviše zahvaljujući sjajnog učinku sa servis linije Spartak je stekao razliku (21:19), koju je potom sačuvao do kraja seta – 25:22. U čitavom drugom periodu gostujući tim je bio u vođstvu, a na kraju je lako duplirao prednost, ponovo je bilo 25:22.

 

Darko Zakoč je načinio nekoliko izmena, u igru je poslao Tijanu Bošković i Jelenu Medarević, a to je donelo boljitak u trećem periodu. Ovoga puta minimalnu prednost sa drugog obaveznog predaha Vizura nije prokockala – 25:20.

 

Mogao je domaćin da obezbedi makar bod, vodio je u četvrtom setu sa 21:19, ali je tada ponovo proradio sjajan servis Spartaka. Gošće su vezale čak šest poena, načinile preokret – 25:21 i osvojile sva tri boda protiv ekipe koja je do ovog kola bila lider na tabeli.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR