Ništa od overe knižica?

Prvo je Rasim Ljajić, ministar rada i socijalne politike izjavio da će država overiti zdravstvene knjižice na šest meseci za 100.000 radnika kojima poslodavci ne uplaćuju zdravstveno osiguranje  a potom ga je demantovao dr Zoran Stanković, ministar zdravlja iste Vlade Srbije, izjavio da takva odluka nije doneta i da ako je i bude ona mora da se odnosi na sve radnike kojima poslodavci nisu uplaćivali zdravstvene doprinose, a to je mnogo veći broj od onog koji pominje ministar rada i socijalne politike.

Pored toga, dodao je Stanković, to će dovesti u pitanje funkcionisanje zdravstvenog sistema koji neće moći da se održi ako svi koji imaju obaveze ne uplaćuju zdravstvene doprinose i podsetio da je ovo trebala da bude godina čistih računa između Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i preduzeća koja neredovno plaćaju doprinose.KOMENTARI

 1. Williamson kaže:

  Ovo nije drzava , ovo je cirkus !

 2. mesab kaže:

  Kako su nam složni ministri u vladi, milina jedna, blago je reč “kao rogovi u vreći”. Daleko smo dogurali sa njima. Kako li se tek slažu kad su u pitanju komplikovanije oblasti, kad se razilaze na pitanju elementarnog ljudskog prava – zdravstvene zaštite, a time i prava na život. Crno nam se i dalje piše!

 3. JovaToYou kaže:

  Bra’o Rasime  😀

  Svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduješ.

 4. TABU kaže:

  A ko ce da im nadoknadi sto im doprinosi nisu uplacivani,kad sada za ovu “muku”ne mogu da odluce da li ce  ili nece da im overe knjizice.Sramota sta arde sa ovim jadnim narodom.Da sam “neko”ko sto nisam poveo bi narod u bojkot.Sve bi blokirali i trazili bi izmeju ostalog vec decije dodatke,penzije za majke sa troje i vise dece,besplatno lecenje,besplatno skolovanje za decu do 8 razreda,doprinose za sve ove silne ljude,ma naslo bi se vec za sta bi narod glasao,ali na zalost ja kao pojedinac ne mogu nista osim da puknem od muke. 😡 kao i vecina nas.

 5. bonscot kaže:

  Nazalost!Mi nismo krivi!Mi radimo ako imamo gde???Imamo 1 dete nemamo zdrastveno osiguranje…lekove i do sad placali ili ucesce.a sad ako trebamo do lekara za dobar dan platimo 800 din  😮 i jos lekove sta nam se prepise…..ne pita nas niko !!Dali imamo para???????

OSTAVITE KOMENTAR