Noć muzeja 15. maja

Umetničko produkcijska grupa Noć muzeja saopštila je danas da će i ove godine, 15. maja, po sedmi put organizovati najmasovniju kulturnu manifestaciju, u kojoj će učestvovati više od 150 kulturnih institucija u više od 40 gradova u Srbiji.

Svi oni koji se budu našli u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Valjevu, Pančevu, Zrenjaninu, Aleksandrovcu, Subotici, Požarevcu, Kruševcu, Kraljevu, Somboru, Kikindi, Jagodini, Užicu, Smederevu, Čačku i mnogim drugim gradovima imaće priliku da vide i da se upoznaju sa predmetima i prostorima sa kojima, do sada, šira javnost nije upoznata.

Noć muzeja u Srbiji podržalo je Ministarstvo kulture i gradske skupštine, u mestima koja su se pridružila manifestaciji.

Generalni sponzor manifestacije četvrti put za redom je Telekom Srbija.

Manifestaciju Noć muzeja prošle godine podržao je 41 grad, a ulicama, trgovima i izložbenim prostorima prodefilovalo je više od pola miliona posetilaca.

Izvor: BlicKOMENTARI

  1. Markes kaže:

    Prica se da ce se Noc muzeja organizovati i u pozoristu.

  2. djomla kaže:

    Hoće, biće organizovano i to povodom završetka druge faze radova. Na nivou od tri sale biće organizovano "pozorište na gradilištu". Tada će svaki građanin moći da uđe na gradilište i prošeta novim obejktom.

  3. Dreamgirl kaže:

    Ovo je odlična ideja!!! Svaka čast za originalnost :yes:

OSTAVITE KOMENTAR

+ 80 = 83

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: