Noć muzeja u Subotici

U okviru manifestacije “Noć muzeja” više od 30 galerija, pozorišta, škola, bioskopa, udruženja, ugostiteljskih objekata, kulturno-umetničkih društava i drugih ustanova u Subotici i na Paliću otvorilo je danas vrata za posetioce.

Programi su počeli u 17 časova i traju do 1 sat posle ponoći.

Gradski muzej je pripremio šest izložbi, a u pratećem programu se održavaju kreativne radionice za decu. Otvorena je i izložba dečjih radova inspirisanih secesijom “Kako je linija progovorila”. U muzeju će biti održan i koncert Subotičkog duvačkog orkestra i program će zatvoriti Ženski hor “Femina vox”.

Otvorena su i vrata Sinagoge, najlepše i druge po veličini u ovom delu Evrope, posle budimpeštanske.

U Savremenoj galeriji se održava radionica na temu eksponata iz fonda galerije. Organizovano je stručno vođenje kroz izložbu “Izmeštanje” Eme Pešti, a u 22 sata počinje koncert “Garden Quarteta”.

Izložbe, muzički nastupi i drugi programi mogu se večeras videti u ZG “Dr Vinko Perčić”, MZZSK, Muzičkoj školi, Gradskoj biblioteci, Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata, Fpndaciji “Danilo Kiš”, Narodnom pozorištu, Art bioskopu “Aleksandar Lifka”, SKC “Sveti Sava”, KUD “Bunjevka”, MKC u Vojvodini, KUD “Bunjevačko kolo”, Škola “De Mediči”, Italijanskom kulturnom centru, Politehničkoj školi, “Rotografici”, Velikoj terasi na Paliću, Udruženju “Lusa”, “Woodstock Pub-u”, bioskopu “Abazija” i drugim mestima.

 

BlicKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR