Nov trotoar u Štrosmajerovoj

Štrosmajerova ulica je tokom danasnjeg dana asfaltirana. Radnici Vojputa su po nalogu Direkcije za izgradnju grada rekonstruisali trotoar u ovoj ulici i time je pripremili za kišni period za vreme kojeg je ova ulica praktično bila neprohodna. Nadamo se da će nov asfalt izdržati bar par sezona i da se koliko sutra neće seći i bušiti zarad nekog priključka ili neke podzemne inastalacije.

U ulici Braće Radić od Biblioteke do Maksima Gorkog asfaltirana je leva strana trotoara. Tako je svež asfalt zamenio stari sa „milion“ zakrpa.

 

Međutim još uvek lošu sliku ove ulice kvare ograde koju su postavljene kako bi ograničile saobraćaj u ulici dok je izgradnja pozorišta u toku. Nakon 4 godine gradnje od tih ograda nije ostalo mnogo toga a sugrađani su se na njih navikli kao da su tu koliko i samo pozorište.KOMENTARI

 1. Mc kaže:

  Stvarno ne razumem te demokrate … mogli su lepo svake godine barem po nesto da urade ,a ne ovako sad sve nabrzaka  😕

 2. boki kaže:

  da, da, Mc, ali sad će izbori, već na proleće, trebaju politički poeni, tako je to kad nas smatraju ovcama, i misle (znaju) da će mo sve one prethodne godine zaboraviti

 3. Mc kaže:

  Napravicemo rezime, ali ne samo pozitivnih stvari iz ove godine, vec svih pa da stavimo na kantar 🙂

 4. boki kaže:

  mislim da puno više nisu uradili ,nego što su uradili u ovoj godini i što će još da urade.
  inače je vrlo napadno da na k23 svakodnevno ponavljaju sve što je urađeno

 5. Simche kaže:

  Stvarno ne mogu da razumem neke ljude. Na sve lepo što se uradi, oni pljuju. Citiraću Marčela „nemaju talenta da grade, aliimaju jezik da ruše“. Tužni su njihovi životi.

 6. boki kaže:

  aman simche,niko ne kaže da oni rade ili ne rade već je problem kad rade,dosad prstom nisu mrdnuli,ali ako ćemo pošteno i sad oni ništa ne rade već stalno spominju pokrajinske fondove,zna se da se saša u svaki posao u subotici ugradio.
  i to je jedan razlog što nema subotičkih para.
  a primeti se da na svakom tvom komentaru samo marčela citiraš i to u istoj rečenici

 7. onako usput kaže:

  u kom je jos gradu vest da se asfaltirao jedan trotoar 😕

 8. amacak kaže:

  Zar ne bi bilo bolje da se trotoari popločavaju? U slučaju raskopavanja betonske ploče se izvade i posle radova vrate.

 9. Lale kaže:

  onako usput -> pa to je već pitanje za novinare. Bitno je da se asfaltira a to da li je vesti ili ne je nebitno

 10. djomla kaže:

  @amacak razlika je samo u ceni, sto je dovoljan uslov da se o tome trenutno ne razmislja.

 11. Anonimni kaže:

  kakav dogadjaj za Suboticu „ASFALTIRANJE TROTOARA“. Da odrzimo koncert neki? Ili da postavimo spomenik asfaltiranju ili trotoaru ili asfaltiranoj Subotici ili Subotickom trotoaru ili asfaltiranom trotoaru Subotice? Mozda da iskolujemo vodice za strane turiste da im pokazuju asfaltirane trotoare Subotice. Aaahhh kako sam ponosan na nas grad!

 12. Anonimni kaže:

  Koliko puta isto rade u istim ulicama?
  @Simche, jeste tužan je život u ovom nekad živom gradu. Nihov rad je čupam pa sadim i ništa ne biva. Ali za naše pare.
  Zloban sam pa šta 🙂

 13. mevetovic kaže:

  već stalno spominju pokrajinske fondove,zna se da se saša u svaki posao u subotici ugradio.

  NIJE TAČNO DA SE UGRADIO U SVAKI. naprotiv, Laza mu nije dozvolio. Rekao je ne samo njemu nego i drugima: Ovo su moje pare!!!! Sve što dolazi iz pravca Fonda on određuje sudbinu novca. I svi to vide i znaju pa i Saša. I ne reaguju. Bar ne javno. Čuj… njegove pare!!!! Tako je bilo i sa platoom Đinđića. E sad ovo asfaltiranje trotoara je mlataranje davljenika. Kao prvo nije ovo rešenje i nije ovo predviđeno od strane zaštitara ali se niko ne usuđuje protiviti. Novca jedva ima i za ove radove. Proćerdano je vreme, novac pa se ide varijantom daj što daš.
  Ne treba zaboraviti da su na ovim lokacijama radili i Telekom i Toplana i to veoma opsežne radove kojima su oštetili javnu površinu. Prvo je data Telekomu Građevinska dozvola da izvodi radove na teritoriji celog grada, nadzor je bio nekompletan od strane lokalne samouprave na zaštiti gradske infrastrukture i Telekomov izvođač popravljao je trotoare samo u širini iskopa rova. To je u većini slučajeva i Toplana radila sa izuzetkom nekoliko lokacija gde su bili prinuđeni da urade kompletne kol. zastore ili trotoare. To govori o nebrizi, javašluku ali i neorganizovanosti kako inspekcije tako i Direkcije.Kako je godinama svaki izvođač izbegao obavezu da zatraži saglasnost i uslove Direkcije za izvođenje određenih radova tako su nastali ogromni materijalni izdaci za grad-Direkciju koji su prouzrokovani radovima drugih subjekata. Sada umesto popločavanja opločnicima kao i u D. Tucovića gledamo ružni asfalt a da neznamo zašto. I niko nam naravno na to neće dati odgovor. Na to da nas građane gradonačelnik smatra maloumnima i nema niti nameru da nam pruži bilo kakvo objašnjenje neki su se već navikli. Ako mene pitate ja nemam nameru da mu očutim ništa. Nisam ni do sada kada sambio u pravu. Poseban slučaj je pak Kovač S. koji priča samo ono što mu Lazar ili Saša dopusti… Ali i tome će doći kraj.
  p.s.ovo što iznosim govorim sa pozicje bivšeg predsednika saveta mz Centar 2 gde sam proveo 2 mandata i znam kao smo se dogovorili, kakvi su uslovi određeni od strane MZZSK i još mnogo detalja koji su pratili ovu i druge lokacije u centru grada na ter. Centra 1 i 2.

 14. boki kaže:

  nije mi namera da vas napadam ali da ste ranije pisali o svemu ovome što sad navodite,o svim tim zakulisnim radnjama,mislim da bi se možda ranije pokrenula hajka na ove naše očuhe (a ne oce)

 15. jasmina kaže:

  amacak:
  Zar ne bi bilo bolje da se trotoari popločavaju? U slučaju raskopavanja betonske ploče se izvade i posle radova vrate.
   

  Bi, ali kod nas niko ne zna ili nece lepo da postavlja betonske kocke. Treba uloziti dosta truda da se kocke ne iskrive nakon dva dana. Ovo je mnogo brze, zgodno za pred izbore. 

  boki:
  nije mi namera da vas napadam ali da ste ranije pisali o svemu ovome što sad navodite,o svim tim zakulisnim radnjama,mislim da bi se možda ranije pokrenula hajka na ove naše očuhe (a ne oce)
   

  Slazem se, ali vec sam kritikovala gospodina mevetovica zbog toga. Ne bih da se ponavljam. 🙂

 16. mevetovic kaže:

  @jasmina
  baš mi je drago što ste imali kritikovali. i neka ste… drugarska kritika. ovi što su mažnjavali verujem čekaju pro urbe….ili? a što se ostalog tiče… opisao sam vam kako to izgleda iznutra unutar rada institucije. nastojao sam da to što se posla i javnog interesa tiče rešimo bez skandala… nije moj posao već javnosti i državnih organa da se staraju o zakonitom radu JP i uprave… kao i otome da se svugde spominju lažne i kupljene diplome. ali ako mislite da je rešenje da mene kritikuju i blate kako bi prikrili svoje prljavštine to svakako ne ide na moju ličnu štetu… mislim da je jasno ko je ovde najviše oštećen. inače ja trpim kritike… ali imate li kritike na one koji ne mogu da dokažu poreklo svoje imovine?
   

 17. mevetovic kaže:

  jasmina:

  amacak:
  Zar ne bi bilo bolje da se trotoari popločavaju? U slučaju raskopavanja betonske ploče se izvade i posle radova vrate.

  Bi, ali kod nas niko ne zna ili nece lepo da postavlja betonske kocke. Treba uloziti dosta truda da se kocke ne iskrive nakon dva dana. Ovo je mnogo brze, zgodno za pred izbore.

  boki:
  nije mi namera da vas napadam ali da ste ranije pisali o svemu ovome što sad navodite,o svim tim zakulisnim radnjama,mislim da bi se možda ranije pokrenula hajka na ove naše očuhe (a ne oce)

  Slazem se, ali vec sam kritikovala gospodina mevetovica zbog toga. Ne bih da se ponavljam.

  popločavanje na trgu sa modernim matreijalima prvi put je radilo preduzeće Somborputevi Sombor i uradilo je vrlo kvalitetan posao.Nema brige za izvođače radova ukoliko investitor obezbedi sve uslove za normalan rad.nemojte vi za to brinuti. ali ne kao kada je ul. Dimitrija tucovića N:Janjić silio u decembru po mrazu. Tada nema kvaliteta ali duga je to priča iako nije nikakva tajna i sve je transpareno. Toliko o tome da li možemo kvalitetno raditi.
  pozdrav -:)

 18. jasmina kaže:

  Naravno da imam. Medjutim, oni nisu tu pa ne mogu ‘licno’ da ih kritikujem. Da se bavim politikom i pojavljujem u javnosti da bih napadala, ne pada mi na pamet. Svakako od toga nema neke vajde, a imam i pametnija posla. Ne mislim da ste najgori od sve dece. Taman posla. Ne znam cak ni da li ste dobro ili lose radili svoj  posao. Ja sam se samo (prosli put) osvrnula na kontradiktornost izmedju vaseg pisma i nekog konkretnog komentara. 

  I to bi bilo to. Ne zelim vise da skrecem s teme. Ozbiljno, nemoj da se neko slucajno nadoveze na ovaj komentar. :mrgreen:  

  Sto se tice ove teme, imam sada novi komentar: Je*** Strosmajerovu. Sredite Korzo, gospodo predizborna!

 19. Anonimni kaže:

  Nakon pažljivog čitanja ove vesti i komentara, posebno gospodina Evetovića i ako je to sve tako, a šta onda radi pomoćnik gradonačelnika za infrastrukturu i za šta prima platu? Čini mi se da je gospodin Evetović već negde istoga pohvalio za dobar rad. Zašto ne utiče da se svi ti radovi odvijaju na kvalitetniji način?

 20. mevetovic kaže:

  ova postavka neće uraditi više ništa osimovih nekoliko ulica koje su još preostale
  Korzo neće biti uskoro uzet u razmatranje jer je mnogo povezanih problema u vezi sa popločanjem ai cena je cca 5-6 mil eura .
  potrebno je mnogo prethodnih radova na  podzemnim instalacijama kanalizacije i vodovoda koje su u lošem stanju.tu je i nesretno pozorište ali i fontana.
  nije ostalo više vremena za ove poslove a realno ove ljude koji su trenutno na funkcijama to uopšte više ne zanima
  moja opaska vama jasmina:
  oni su tu i svaki dan čitaju sve od reči do reči. to što vas mnogo ne zanima i to mogu da razumem. Ja malo drugačije razmišljami delim sudbinu svoje odluke. Neki put je neprijatnosti mnogo više nego lepih trenutaka. Ipak znam ja i mnogi drugi sa kojima sam skupa radio na rešavanju ozbiljnih problema koliko smo pozitivnih stvari skupa uradili. Desetak zlonamernih i gnevnih ljudi iz redova Dsa neće mi oduzeti volju. Nije vredno pažnjei ne želim otvoriti diskusiju oko ličnih stvari. Rešavat će mo tamo de je tome mesto: 😉

 21. jasmina kaže:

  mevetovic:
  popločavanje na trgu sa modernim matreijalima prvi put je radilo preduzeće Somborputevi Sombor i uradilo je vrlo kvalitetan posao.Nema brige za izvođače radova ukoliko investitor obezbedi sve uslove za normalan rad.nemojte vi za to brinuti. ali ne kao kada je ul. Dimitrija tucovića N:Janjić silio u decembru po mrazu. Tada nema kvaliteta ali duga je to priča iako nije nikakva tajna i sve je transpareno. Toliko o tome da li možemo kvalitetno raditi.
  pozdrav -:)
   

  Pa da, u tome i jeste poenta. NEKADA se bolje radilo. Iako je sada tehnologija napredovala, a valjda smo i mi, ljudi, napredovali  🙂 sve se radi gore i nekvalitetnije. Na stranu ovi na brzaka poslovi pred izbore. Jednostavno sve treba da bude gotovo za juce, radnici su, finansijski gledano, nemotivisani, tehnicki prijemi se odrade u kafani, ispod stola, itd.

 22. mevetovic kaže:

  sve ipak zavisi od ljudi..faktor ČOVEK je nezaobilazan. Ima još uvek ljudi koji nisu spremni zloupotrebiti svoju struku i licencu. verujem da ima i ovih drugih..
  narvno mnogo je iskušenja u ovim tmurnim vremenima sa javnim nabavkama… i mnogi pokleknu na ispitu… jednom, pa još jednom i onda nema kraja. kao sa heroinom

OSTAVITE KOMENTAR

+ 13 = 22

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: