Nova 3 boda za šampionke

Zaostala utakmica iz 1. kola novoformirane ženske Super lige, odigrana je na Gradskom stadionu između Spartaka i Lask Crvene zvezde pred oko 300 navijača.

 

Igračice Spartaka su utakmicu započele furiozno i već u prvih nekoliko minuta su stvorile par povoljnih prilika da zatresu mrežu gošći, ali ih sreća nije poslužila, ili ih je u nameri sprečila odlična odbrana gostujućeg tima. Kako je utakmica odmicala crveno-bele igračice su sticale sve više samopouzdanja i bivale sve opasnije.
Prvi gol je pao tek u 25 minutu nakon akcije po desnoj strani i odlične asistencije Jelene Čubrilo nakon čega je Mileni Nikolić preostalo samo da loptu sprovede u mrežu.
U nastavku utakmice Spartak je veći deo igre kontrolisao igru i držao loptu u svom posedu, ali su “golubice” često pravile neshvatljive greške što su gošće znalački koristile i povremeno ozbiljno ugrožavale gol vrlodobre Ane Ivanov. Ovako žestoki tempo igre “trošio” je crveno-bele igračice što je iziskivalo da stručni štab gostujuće ekipe izvrši maksimalni broj izmena, a kada je ponestalo rezervnih igračica, u poslednjih 15 minuta igre, Spartakove igračice konačno uspele da slome otpor gošći i postignu tri ekspresna gola i ostvare pobedu visokim rezultatom od 4:0.

 

Opšti utisak je da su gošće bile maksimalno motivisane, da su odlično zatvarale prilaze svom golu i igrale disciplinovano do fanatičnosti. Njihova igra se može oceniti maksimalnom ocenom. S druge strane “plave golubice” nisu briljirale, barem ne onako kako je publika navikla, što se može pripisati lošoj sportskoj sreći koja se, rezultatski gledano, ipak na kraju osmehnula igračicama Spartaka.

 

Igračica utakmice je Nahi Estelle. Golove su postigle: Milena Nikolić (25 minut), Nahi Estelle (76 i 89 minut) i Jelena Čubrilo (85 minut).
Nastupile su: Ivanov, Ilić, Krstić, Savanović, Slović, Nahi, Falon, N’Rehy Ines (Malešević 59′), M. Nikolić, Damjanović, Čubrilo.

 

Sledeću utakmicu “golubice” ponovo igraju na domaćem terenu već u nedelju od 17,00 časova protiv ekipe ŽFK Požarevac. Ulaz na stadion je slobodan.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR