Nova autobuska stajališta

U Subotici je u toku montaža 21 novog autobuskog stajališta na isto toliko lokacija u gradu i prigradskim mesnim zajednicama.

autobusko stajaliste

Kako je Tanjugu izjavio tehnički direktor Javnog preduzeća “Direkcija za izgradnju grada” Jasmin Šečić, posao je vredan 6,5 miliona dinara, a lokacije za postavljanje stajališta su određene po prioritetima koje je odredio javni gradski prevoznik “Suboticatrans”.

“Ovaj program je započet 2013. godine, a do sad je urađeno 61 stajalište, što nije veći deo posla s obzirom da na teritoriji celog grada postoji 250 autobuskih stajališta. Ovo je posao koji smo započeli i treba da ga dovršimo u narednim godinama”, rekao je Šečić.

Kako je objasnio, osnovna namena stajališta je da zaštite putnike od snega, vetra i kiše, a definisano je ukupno pet njihovih tipova koji su prilagođeni različitim lokacijama – od onih koji treba da se uklope u veoma malom prostoru do onih koji su zatvoreni sa bočnih i zadnjih strana.

“Pored ove funkcionalnosti, mi svake godine unapređujemo stajališta i u smislu urbane uklopljenosti u naš grad, a vreme će pokazati koliko u tome uspevamo”, dodao je on i najavio da će program biti nastavljen i sledeće godine.

Osim montaže novih, u međuvremenu je obavljena i reparacija starih stajališta koja će biti postavljena na manje frekventne lokacije, zatim izgradnja deset izlaznih stajališta na kojima nema potrebe za pečurkama, odnosno 900 kvadrata prilaznih staza od betona i šljunka.KOMENTARI

  1. ae kaže:

    hajde sto su ruzna do bola, sto se vide varovi na gvozdju kao da je pravio neki amater ali na koji fazon ce ta skalamerija da stiti od vetra snega kise da mi je samo znati.

OSTAVITE KOMENTAR