Nova fasada Glavne pošte

Lepa vest za sve ljubitelje starog grada Subotice. Pošta u ulici Vudro Vilsona (današnja ulica Maksima Gorkog) je rekonstruisana, i moglo bi se reći uspešno. Zgrada je dobila novu blagu fasadu ukrašenu detaljima od gipsa koji su identični nekadašnjim.

Radovi su trajali mesecima, tačnije od oktobra prošle godine, a tokom istih je prvo zamenjen krov i sistem za odvođenje vode, da bi kasnije zidovi dobili novu fasadu ali i stolariju u vidu prozora i vrata.

Ovo je jedan od dobrih primera kako se rekonstrukcija nekog objekta radi a da pri tome i investitor, i građani budu zadovoljni.

Nekada
Slika

Problemi sa vodom, i ona ružna drvena skalamerija koja je godinama služila kao žaštita prolaznika od odrona delova fasade ili krova.
Slika

Jesen
Slika

Proleće
Slika

Slika

Slika

Ukrasi na fasadi i stolarija
Slika

Slika

Slika

Slika

Vrata u Prvomajskoj.
SlikaKOMENTARI

 1. Glibavi kaže:

  nek se bar nesto uradilo valjano. A koliko je valjano videcemo za godinu ili dve kad bude malter otpadao.

 2. Gost kaže:
  Glibavi napisao:nek se bar nesto uradilo valjano. A koliko je valjano videcemo za godinu ili dve kad bude malter otpadao.

  Sta kenjas ?

 3. jasmina kaže:
  Gost napisao:

  Glibavi napisao:nek se bar nesto uradilo valjano. A koliko je valjano videcemo za godinu ili dve kad bude malter otpadao.

  Sta kenjas ?

  hehe jeste, sa jedne strane vecina su pesimisti (tj. kenjaju), ali sa druge strane pesimisti smo zbog iskustva. sve fasade lepo izgledaju u pocetku, ali je cinjenica da se cesto koriste materijali loseg kvaliteta, pa ne ostaju lepe bas dugo.
  sve fasade osim one preko puta bivseg bioskopa Zvezda. sta je ono?!
  ali lepa nam je posta. lepi su kontrasti. ne volim kada su ukrasi na fasadi maltene iste boje kao zidovi. neki dan sam primetila neku zgradu koja je tako uradjena, ali ne mogu da se setim koja. nadam se da su dobro uradili krov i limarske radove. farba je manje bitna :)

 4. djomla kaže:

  Jasmina, misliš na ovo. Ne bi da vračam, ali sve mi se priviđa da će neka banka da nikne na ovom mestu. :)

  Slika

 5. jasmina kaže:

  bas ta! uzas jedan. bar da je negde zavucena. ovako nas samo sramoti!
  a banka?! e pa super! :^)

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: