Nova generacija generatora proizvodiće se u Subotici

Danas se u Velikoj većnici Gradske kuće održao drugi po redu EPS-Simens dan, u cilju upoznavanja učesnika sa konceptom i planovima Simensove fabrike u Subotici, koja proizvodi uređaje koji se primenjuju u oblasti obnovljivih izvora energije.

– Posle prva dva kvartala Simens je, i pored Svetske ekonomske krize, ostvario porast poslovanja za 23 % a promet je povećao na 40 milijardi evra. Razlog tome je što imamo dobar kvalitet, dobar proizvod a pre svega jako dobru radnu snagu. Što se tiče fabrike u Subotici, koja se bavi proizvodnjom generatora za vetrogeneratore, takvu fabriku Simens ima pored Subotice još jedino u Kini. Međutim, doneli smo odluku da se u Subotici počne sa proizvodnjom generatora nove generacije, što znači da u Subotici moramo u naredne 2 i po godine investirati oko 24 miliona evra u mašine i opremu. Ono što je najbitnije za Suboticu i Subotičane, otvoriće se i oko 150 novih radnih mesta – izjavio je Tihomir Rajlić, generalni direktor Siemens d.o.o. Beograd.

Na EPS-Siemens danu prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić koji je rekao da je "Simens za nas svakako najpoželjnija kompanija sa kojom želimo da se predstavimo, iz razloga što i pored svetske krize ostvaruje rast i kontinuirani uspeh u poslovanju. Simens je kompanija koja ne zahteva samo jeftinu radnu snagu već i znanje, umeće i sposobnost zaposlenih."

SlikaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

41 + = 51

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: