Nova investicija u Zoo vrtu

Ako nas je neko navikao na lepe vesti i konstantan razvoj, to je svakako Zoo vrt. Jedna od retkih gradskih institucija koja iz godine u godinu potvrđuje da i u vreme krize postoji prostor za razvoj i napredovanje. Slobodno se može reći da je temelje razvoja poslednje decenije postavio pokojni Mirko Šinković koji je postavši direktor Zoo vrta, svo svoje znanje i umeće usmerio u razvoj ove institucije pokrećući niz programa prekogranične saradnje, ali i dovodeći u red unutrašnju organizaciju. Kao posledica zdravih temelja, redom su nicali novi objekti, rekonstruisani postojeći a Zoo vrt je svake godine beležio veći broj posetilaca.

 

Posle amfiteatra, terarijuma, bazena za foke, avijarijuma za ptice, upravne zgrade, terase kod žirafa itd… trenutno se u Zoo vrtu gradi štala sa učionicama koja će biti smeštena na prostoru pored konja. Objekat je finansiran sredstvima prekogranične saradnje sa Republikom Mađarskom.

radovi u Zoo vrtu slikano iz RiječkeKOMENTARI

 1. mislilac kaže:

  Kakav je to razvoj kada ZOO nema kanalizaciju! Zasto znanje i umeće ne usmere na prave strvari? 

 2. Mixa kaže:

  Dobro, da li si ti normalan?!!! Zar trebaju staze da budu od zlata i da nekakvom letilicom obilazimo zoo vrt pa da ti budes zadovoljan tj. da kazes rukovodstvu zoo vrta: „bravo“?!!! (sada sledi mesto sa uvredljivim recima i psovkama upucene tebi) P.S. Kanalizacija ne zavisi samo od njih.

 3. caki kaže:

  Ma da ,bravoooooooooooo!

 4. djomla kaže:

  Budzet Zoo vrta je toliko mali, da bez sredstava prekogranicne saradnje ne bi nista bilo izgradjeno od navedenog. Na zalost to nisu predpristupna sredstva i ne mogu se iskoristiti za realizaciju infrastrukturalnih projekata, ali rukovodstvo Zoo vrta uspeva da sredstva preusmeri u infrastrukturu i napravi stalu sa ucionicama a ne samo stalu. U pitanju je obrazovanje.

  Kada Srbija bude kandidat tada se otvaraju vrata predpristupnim fondovima i mocice se realizovati i kanalizacija itd.

  Takodje ne treba zaboraviti i pomoc odredjenih ministarstava.

 5. Majk kaže:

  svaka cast zoo vrtu, jedna od svetlih tacaka grada a i sire..

 6. koja kaže:

  ne znam koja je lepota odlaziti i gledati zivotinje koje se godinama muce u kavezima,pocevsi od tigrova koji imaju ogromnu snagu i potrebu za kretanjem kao i svi,pa do medveda i puma koji zive u kutijama,mislim divnog li zoo vrta….

 7. jozi kaže:

  Iako podržavam ovu investiciju, mislim da su u pravu oni koji misle da Zoo nije toliko lep i dobar koliko se misli. To što je najlepši i najbolji u zemlji postavlja samo mučno pitanje pa kakvi su onda ostali? Celog života posećujem ovu ustanovu, kao dete radio sam u njoj kao volonter, a danas dovodim svoju decu, ali kao da se ništa ne dešava. Ne kažem, u infrastrukturu se ulaže, međutim nema šta da se gleda. Molim vas posetite samo Zoo park u Segedinu koji je na manjem prostoru i čekam vaše mišljenje tada. Kakav je to Zoo gde ima više biljaka nego životinja samo zato što se botaničar (danas direktor) više zalagao od zoologa? Vreme je da se razgraniči imamo li botaničku baštu ili zoo. A o samim stanovnicima vrta – samo nekolicina nas zna koliko je tokom godina životinja patilo i uginulo zbog nebrige i neznanja osoblja. Dovoljno je pomenuti samo hijacintnu aru jednu od najređih ptica sveta koja je uginula od crva samo zato što nije dobila na vreme jednu inekciju vitamina! Ljudi o čemu mi pričamo. Rukovodstvo vrta je uvek znalo za sve ove probleme, ipak ih brine samo da u prvi maj bude što više posetilaca. Jedno je reklama a druga je stvarnost a besparica nemože da bude uvek odgovor na sve u ovoj zemlji…

OSTAVITE KOMENTAR

+ 51 = 53

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: