Nova poslovna zgrada u Jovana Mikića

Privode se kraju radovi na novoj poslovnoj zgradi, na uglu ulica Jovana Mikića i Tesline. Autosalon sa kancelarijama i pratećim sadržajima, investicija je brokerske kuće “Aleksandar konsalting” doo iz Subotice, projekat potpisuje agencija KVADRAT (Jovan Mickoski dipl.arh) a radove izvodi Expres servis doo iz Subotice.

05

04

Ovim modernim objektom se nastavlja transformacija ove ulice u trgovačku zonu. Reč je o trgovini robom koja zahteva veće magacinske kapacitete i prostor za manipulisanje. Ulica Jovana Mikića se nametnula svojom širinom i povoljnim položajem. Urbanističkim planovima  njenoj drugoj strani, koja pripada Železnici, takođe je predviđen karakter koji pruža logističku prednost svakom ko se odluči da ovde posluje. Plac pored MOL pumpe koji je u privatnom vlasništvu, trenutno se prodaje (ili izdaje) pa je moguće da u bližoj budućnosti i tu počne gradnja. Ako takva investicija zavisi od ekonomske i privredne situacije, na gradu je da proširi ovaj put i obezbedi četiri trake, kako je to već zamišljeno i nacrtano.

06

03

Kompanija MOL potpuno je “presvukla” svoju pumpu na početku ove ulice. Iako prethodni objekat nije bio ni na koji način dotrajao ili demodiran, periodično renoviranje i redizajniranje spoljašnjosti i unutrašnjosti svojih objekata, logičan je potez svake firme koja dobro posluje i ima visoke prihode. Ovaj manir građani očekuju i od banaka i trgovina u centru grada koje švljotine i oštećenja na fasadama, ili recimo prljavština na reklamama, kao da ne tangiraju ni najmanje.

02

01

 KOMENTARI

 1. S&S kaže:

  Kako je plac pored Mol pumpe dospeo u privatno vlasništvo, kada se zna da je isti nekada bio ogradjen i pripadao je željeznici? Ili je neko u pravo vreme bio na pravom mestu?

 2. Kum kaže:

  Ovaj grad ima ocajnu saobracajnu infrastrukturu. Ne očekujem tu cetiri trake u bar narednih 20 godina… a posle… pa bela kuga i migracija ce rascistiti puteve

 3. Mašinovodja kaže:

  @ S&S
  nekada je pripadao željeznici, ali se željeznica raspada pa prodaje svoju imovinu
  da zakrpi rupe.

OSTAVITE KOMENTAR

60 + = 67