Nova radna mesta u Alpaku

Subotička kompanija Alpak potpisala je danas ugovor sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), prema kome će dobiti 250.000 evra za otvaranje 50 novih radnih mesta.

 

 

Novi radnici će, kako je rečeno, biti zaposleni do kraja godine u novom proizvodnom pogonu i magacinu, u čiju će izgradnju i opremanje biti uloženo ukupno 2,5 miliona evra.

 

Alpaka i SIEPA su danas potpisali ugovor o podsticajnim sredstvima od po 5.000 evra po novozaposlenom prisustvovali.

 

Alpaku je  dato 5.000 evra po radnom mestu, a nemačkom Kontinetalu po 1.000 evra manje. Zato nema mesta spekulacijama da su strani investitori povlašćeni, rečeno je prilikom uručivanja ugovora.

 

Potpredsednica Vlade Verica Kalanović je ocenila da svako ko ulaže novac u proširenje proizvodnje, podizanje konkurentnosti i izvoz može da računa na podršku Vlade.

 

Kompanija Alpak proizvodi ambalažu za mlečnu, mesnu, konditorsku, farmaceutsku i duvansku industriju. Osnovana 1994. godine u Subotici i do danas kontinuirano pozitivno posluje i beleži rast proizvodnje, saopštio je Kabinet potpredsednice Vlade Srbije Verice Kalanović.

 

izvor Beta

 KOMENTARI

 1. Nole kaže:

  zbog čega se ne objavljuje vest da je prodata subotička Mlekara holandskoj firmi Campina?

 2. Anonimni kaže:

  zato sto jos nije prodata potpisan je samo memorandum, pise sve u blicu…

 3. Nole kaže:

  Pa to je to… Šta, kao posle će se predomisliti pa će odustati? A vest nije nebitna, sve i da je potpisan „samo“ memorandum. 
  Spori ste…

OSTAVITE KOMENTAR