Nova raskrsnica na ulasku u Suboticu

Najavljena izgradnja carinskog terminala u Privrednoj zoni Mali Bajmok, kao i ponovno obnavljanje radova na Y kraku su signali koji ukazuju na to da će se Subotica u narednom periodu ozbiljno infrastrukturalno razvijati. U tom pravcu je učinjen još jedan korak koji je za cilj imao rasterećivanje postojećeg ulaza u Privrednu zonu. Sa Somborskim putem je napravljena nova raskrsnica koja još nije puštena u upotrebu.

Ono što je nesvakidašnje za subotičke prilike je širina raskrsnice. Ni manje ni više nego pet traka.

Mali Bajmok 01

Izgradnja ovakve raskrsnice može samo da ohrabri jer se otvara mogućnost za izgradnju puta sa četiri trake do Y kraka. Imajući u vidu da od Simensa do obilaznice ima manje od jednog kilometra, ova ideja i nije neizvodljiva time pre što se aktivnosti u privrednoj zoni povećavaju. Protok robe i ljudi je iz godine u godinu sve veći i treba razmišljati o daljem širenju putne infrastrukture.

A gde vodi traka za skretanje u levo?

Mali Bajmok 02

Pogled na raskrsnicu iz Privredne zone

Mali Bajmok 07

 

Pogled sa Somborskog puta.

Mali Bajmok 03

Pojedini stanovnici Crvenog sela su obradovani novom pešačkom stazom.

Mali Bajmok 05

Dok će drugi još malo da pričekaju.

Mali Bajmok 04

Na samoj raskrsnici postoji još jedan problem.

Mali Bajmok 06KOMENTARI

 1. adkersu kaže:

  Prva slika – kao na ulazu u Segedin starim putem . Druga, šesta i sedma slika – tipično naška subotička. ..bem li ga, bar se nešto uradilo. Bilo bi poželjno i lepo kada bi i do centra grada bio sređen Somborski put.

 2. Bim i Bum kaže:

  A sada lepo krenite da sređujete Mačvansku ulicu, pošto polovina zaposlenih u industrijskoj zoni koristi baš nju. Izlaz na Gundulićevu je očajan i nebezbedan.

 3. mutavi kaže:

  Na tom ćošku je kadgod stojo Stipan Petrikanac koji je bijo domar u Golubovoj škuli,a cile zime nije grijo kuću.

 4. Anonimni kaže:

  Ovo na zadnjoj slici je stvarno super… a pešački prelaz vodi… gde? Svaka čast za ostalo, ali ovo zadnje je stvarno made in Serbistan.

 5. mutavi kaže:

  Jel kogod zna di je bila “Pidina ćoša”?

OSTAVITE KOMENTAR

27 + = 29