Nova rasveta u ulici Jovana Mikića

Ulica Jovana Mikića je godinama veoma loše osvetljena. Za ralziku od ulica Braće Radić, Matije Gupca, Štrosmajerove ili Đure Đakovića, nju je mimoišla modernizacija ulične rasvete.

Ovog septembra je postalvjena nova rasveta, koja će, za razliku od stare, biti viša i znatno udaljenija od kolovoza.

jovana mikica

jovana mikica osvetljenje (2)

Pomeranje stubova omogućiće naknadno uređenje kolovoza u ulici koja po Planu Generalne regulacije predstavlja saobraćajnicu prvog reda. Neophodno je dodatno uređenje i proširenje svih raskrsnica, a po planu je predviđena i semaforizacija
saobraćajnog čvora ove ulice i Kireškog puta.

Iako su pešačke i biciklističke staze mnogo bolje nego na Majšanskom putu (gde ih gotovo ni nema), ovde je neophodno dodatno uređenje i rekonstrukcija istih.KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Covece, nazadnjaci bas shminkaju put do gradonachelnikove kuce. Kladim se da je obnova majshanskog mosta sledeci projekat.

 2. Sonja kaže:

  Ne znam zbog cega kod nas nije prisutan trend izgradnje biciklisticko-pesackih staza? Dakle, ne kolovoz, zeleni pojas, biciklisticka staza, zeleni pojas pa pesacka staza, i to sa obe strane ulice, nego kolovoz, zeleni pojas i siroka, udobna jedinstvena staza za bicikliste i za pesake, samo na jednoj strani ulice. Mislim da bi takvo resenje bilo primereno upravo za Majsanski put.

 3. De la Croix kaže:

  Prošao sam sinoć ovom ulicom da vidim novo osvetljenje. Evo moji utisci:
  Osvetljenje nije jače nego staro.
  Svetlost je bela za razliku od narandžaste koja je bila do sad.
  Svetlosno telo je malo i tanko, hoću reći moderno.

  Sve u svemu korak napred ali…Stare svetiljke koje su postavljene početkom dvehiljaditih, za naše prilike su bile prilično nove i očuvane. Naš grad je trenutno na nivou 1993. što se tiče održavnja i ulaganja u javne prostore. Može se reći da Subotica izgleda ZAPUŠTENO. Menjanje relativno novog osvetljenja još novijim može imati opravdanje samo ako će nakon ovoga da usledi proširenje kolovoza ili izgradnja staze sa te strane ili neko preuređenje tog prostora zbog kojeg su stubovi odmaknuti od puta.

 4. Andrej kaže:

  Nema potrebe za semafor tamo. Kireska je u uzasnom stanju a trebalo bi je i prosiriti onda bi se tek videlo da li treba semafor kada bi se pojacao saobracaj.

 5. Vozac automobila kaže:

  Meni se ovo uopste ne dopada. Nocu dok se vozi toliko bode oci da to nije normalno. Toliko mi smeta da moram spustiti senilo kao kada mi sunce ide u oci.

 6. Pera kaže:

  Treba napraviti pesacku stazu na drugoj strani,otvoriti neke lokale ili poslovne prostore.Centar grada id Glorije do radnickog kao i decije igraliste u centru grada je danima neosvetljeno.Pozdrav

 7. Posmatrač kaže:

  Mislim da je rasveta u toj ulici bila najmanji problem (čak je bila među boljima i funkcionalnijima u gradu), ali ako će biti nekog proširenja (u šta sumnjam) kolovoza i raskrsnica, onda svakako pozdravljam.

  BTW raduje me da su naprednjaci posle četiri godine nemara i nerada bar malo počeli da raduckaju po gradu. Doveli su ga na nivo 90-tih, neće biti lako vratiti mu stari sjaj. Nije isto kad svoju kuću čistiš jednom nedeljno, ili jednom u 5 godina.

 8. antifašista kaže:

  Neko se ugradio i to opasno, ili kako prethodni komentator kaže KRADONAĆELNIKU se sređuje, rasveta je bila skroz ok, ali znate kako ide, investicija, pa tender, pa koverte… naprdujermo ka propasti ljudi moji…

OSTAVITE KOMENTAR