Nova, stara ulica Matije Gupca

Ulica Matije Gupca, zatvorena je već nekoliko meseci zbog radova na izgradnji Kolektora II.

Prva, proletos zatvorena trasa ove ulice od Mirka Bogovića do Sonje Marinković je od nedavno u funkciji. Nakon polaganja kolektorskih cevi i izlivanja šahti i slivnika, postavljen je novi asfalt. Novi, izbetonirani slivnici su ostali van kolovoza, što će i kolovozu i slivniku produžiti vek trajanja. Urađeni su i prilazi domaćinstvima te ostaje da se uredi uništeno zelenilo i popločaju određene površine.

Matije Gupca

Matije Gupca3

Matije Gupca2

Veliki nedostatak je činjenica da su ivičnjaci postavljeni samo oko slivnika. Takođe ostaje žal što je kolovoz vraćen u prvobitno stanje, bar kada je širina u pitanju. Ova, sve frekventnija ulica odavno je zaslužila da dobije širinu i uređenost Tesline ili Izvorske ulice. Pomenuti radovi i potpuno raskopavanje ulice su bili idealna prilika da se ulica u mnogo većoj meri uredi.

Svakako da sredstva Evropske banke za obnovu i razvoj nisu predviđena za dodatno proširenje i uređene ulica, niti se ta sredstva mogu trošiti u te namene. Ni raspisana javna nabavka ne predviđa nešto tako. U moru papirologije i birokratije nikakve finansijske i tenderske akrobacije u vidu dodatnih sredstava Direkcije za izgradnju grada za proširenje i uređenje ulice nisu dozvoljene.

Ukoliko bi želeli da proširimo kolovoz i postavimo ivičnjake, morali bi uništiti završni sloj sveže nanesnog asfalta, što bi bila glupost veka. Stoga je ulica Matije Gupca osuđena na postojeću širinu bar narednu deceniju.

 

Izvađen je i uzorak

Matije Gupca4KOMENTARI

  1. STeve kaže:

    Djomla, jesi ti izvadio taj uzorak? 😉

  2. djomla kaže:

    Ne. 🙂

  3. Rastafararijanac kaže:

    Pošto nema bankine, uskoro će ličiti na sve druge rasturene ulice …

OSTAVITE KOMENTAR

66 + = 68

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: