Nova štedljiva rasveta na Paliću

Grad Subotica i Pokrajinski sekretarita za energetiku i mineralne sirovine zajednički će sa oko šest miliona dinara finansirati postavljanje štedljive rasvete na Paliću.

Palic Beli Dupli 1a

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, između Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine i grada Subotice zaključen je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekta štedljive javne rasvete koji se odnosi na javno osvetljanje Kanjiškog puta na Paliću.

Za realizaciju projekta vezanog za javno osvetljenje Kanjiškog puta obezbeđena su zajednička sredstva u ukupnom iznosu od oko šest miliona dinara, sa PDV-om. Sekreatarijat će izdvojiti 3.884.312 dinara, a grad Subotica, putem Direkcije za izgradnju, oko 2.100.000 dinara.

Neophodan preduslov za apliciranje na ovaj konkurs predstavljalo je posedovanje sve potrebne dokumentacije, te je konkurisanje bilo moguće na osnovu Studije tehno-ekonomske opravdanosti i Idejnog projekta.

Ove dokumente izradila je Direkcija za izgradnju grada Subotica.

Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine, mr Nenad Stanković, potpisao je krajem protekle sedmice, u Novom Sadu, ugovore o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata štedljive javne rasvete u lokalnim samoupravama, u visini od 22 miliona dinara.

Sredstva po ovom konkursu Sekretarijata, osim Subotice, dobile su opštine Titel, Nova Crnja, Pećinci, Sremski Karlovci i Bečej.

 

TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR