Nova verzija Antihrista

Režija vodećeg regionalnog pozorišnog reditelja – Andraša Urbana – u novoj glumačkoj postavi – u Bitef teatru.

Nakon uspešne sezone i gostovanja predstave u Rijeci na Festivalu malih scena; na Infant festivalu u Novom Sadu na kome je dobila Grand pri kao najbolja predstava ; na Desire festivalu u Subotici i u Ujvideki Sinhazu u Novom Sadu, predstava igra u novoj podeli.

124917_foto-jelena-jankovic-1_ff

Katarina Marković, Suzana Lukić, Borjanka Ljumović i Aniko Kiš, u saradnji sa muzičarima koji uživo izvode muziku u kompoziciji Irene Popović, novu verziju ove predstave odigraće premijerno 5. aprila u 20h na sceni Bitef teatra.

Komad je pozorišna studija nastala kroz radioničarski proces preispitivanja filosofske studije Vladimira Solovjeva  Kratka priča o antihristu – provokatinom spisu sa početka 20. veka.

Furiozni ritam i ples i vruća putena izvođenja uzbudljive poezije Jelene Bogavac, pod rediteljskom palicom Andraša Urbana, u novoj podeli i novim aranžmanima, najnovija su verzija pozorišnog preispitivanja o veri i slobodi, o duhovnoj pravdi i sekularnim zakonima, o moralnim i etičkim normama, o kvalitetu duhovnog loma savremenog čoveka.

hhh

StoryKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 8 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: