Nova vozila za policiju

Policijska uprava u Subotici je na poklon od grada dobila tri automobila marke Škoda. Grad je donirao automobile koje je kupio novcem iz gradskog fonda za saobraćajnu bezbednost, odnosno koji se „puni“ od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje. Grad je svakako u obavezi da taj novac preusmeri u poboljšanje saobraćajne bezbednosti.

 

Tako da je do sada trošeno na niz projekata za edukaciju naših najmlađih sugrađana, postavljanje mnontažnog poligona, kupljena je kamera za snimanje i drugo.

 

Načelnik PU Subotica, Borivoj Mucalj je rekao da im donacija mnogo znači i da im je cilj da realizuju projekat za poboljšanje rada policije i lokalne samouprave i da poboljšaju rad i komunikaciju sa mesnim zajednicama.

 

Direktor policije, Milorad Veljović je rekao da nije isto biti policajac u Subotici, gde je višenacionalna sredina i u nekom gradu južnije od Beograda.

 KOMENTARI

 1. katarina kohn kaže:

  Slažem se da nije isto biti policajac u Subotici i južnije od Beograda, ali me interesuje šta je time hteo da kaže direktor policije. Da li je teže ili lakše, i na kraju krajeva koja je veza izmedju automobila i višenacionalne sredine. Pretpostavljam ipak da je teže, pod uslovom da policajci treba da govore i jezike nacionalnosti.

 2. MArio kaže:

  Lepo je čuti pohvale od direktora policije. Nedavno smo imali prilike čuti Šutanovca kako našu lokalnu samoupravu ističe kao jednu od najboljih u Srbiji, nešto ranije Angelu Merkel, danas i Veljovića… Izgleda da smo sami sebi najveći kritičari.

 3. filip kaže:

  Baš me zanima koju će „rupu“ u ovoj vesti naći dežurni komentatori! Inače, dodatna vozila će nesumnjivo biti od velike koristi policiji!

 4. pu kaže:

  dodatna vozila ce dobro doci policiji, jer su  nam vozila uvek bila problem, a takodje i sportske hale koje su nedavno renovirane. nadam se da se saradnja nece zaustaviti na ovome

 5. policajac kaže:

  Moram priznati da je Veljović u pravu. Razgovarajući sa kolegama iz drugih gradova, zaista sam stekao utisak da nije isto biti policajac u Subotici i negde drugde. Iako je Subotica verovatno najosetljiviji grad po pitanju međunacionalnih sukoba, podrška lokalne samourprave je od veoma velikog značaja

   

 6. Anonimni kaže:

  Pored infrastrukture ulaže se i u bezbednost građana. Pohvalno za Grad.

 7. Bilo nekad kaže:

  Tačno tako – poželjno je da govore i jezike nacionalnih manjina koji su u službenoj upotrebi, kao što je poželjno da govore i neki svetski jezik. Ali, s obzirom kakve su im plate dobro je da natucaju i srspski…. 😳  i, nažalost, veoma je malo mađara koji konkurišu za rad u policiji, za razliku od davnih ’70-80-ih godina prošlog veka…

   

 8. dasHHa kaže:

  E nek je nasoj subotickoj PU nazdravlje,vec se osecam bezbednije sad kad imaju nove 3 skode(sarkazam).

  Zasto nemaju laku konjicu i jednu lepu ergelu,po ugledu na ozbiljne PU sirom sveta(njujorska,londonska…)?Ipak je ovaj kraj bio dom autohtonim zdrepcima.Ocuvala bi se lepa tradicija i policajci bi naucili da paze zivotinje i da se brinu o njima.

  Potom opremiti ih novim vozilima ali na dva tocka(za pocetak)da se vrate u formu i da odrzavaju kondiciju.Kupiti im par desetaka novih bicikli koje ne samo da su desetak puta jeftinije od auta nego su i ekonomicnije.Naravno sa biciklima se mogu zavlacit po uskim prolazima za razliku od auta.Po ugledu na ozbiljne PU sirom sveta koje vec odavno imaju biciklisticke patrole.Prilazem nekoliko slika policijskih patrola na biciklima i patrolne konjice!

  oh….cekaj malo.Nasoj policiji je ispod casti da voze bicikle!!!Gospoda neka uvazena.

  p.s. Kad ste videli srpskog policajca da trci??

  PU New York

  PU Miami

  PU Los Angeles

  PU Pariz

  PU Chicago

  PU Tokyo

  PU London

  PU Peking

  PU Amsterdam

  PU Berlin

  PU Milano

  PU London

 9. Police Analyst kaže:

  filip:

  Baš me zanima koju će „rupu“ u ovoj vesti naći dežurni komentatori! Inače, dodatna vozila će nesumnjivo biti od velike koristi policiji!

  O Filipe, neću da analiziram vestu odnosu na sam događaj ali sam događaj je teška rupa.

  Evo zašto.

  Direktor policije i ministar policije su morali da budu ovde, na licu mesta , u radnoj uniformi, onoga jutra kada je zaklana naša Milica !!!

  Ako nisu imali ispravan ni jedan automobil morali sa da dođu pešice!

  Ako nisu imali tehničke ili stručne kapacitete za otkrivanje počinica morali su angažovati operativno međunarodnu policijsku podršku. ( Time ne bi bio ugrožen suverenitet moje države jer, da podsetim, postoji fama još od  ubistva prestolonaslednika Ferdinanda, da ako kroči tuđi policajac na tvoju teritoriju tebi se raspada suverenitet. )

  Prošlo je više od 365 jutara od onoga jutra koje nije dočekala Milica, a samo roditelji čija su deca u tinejdžerskoj generaciji kako im je kad im u kući zazvoni telefon dok u zoru čekaju da se dete vrati iz noćnog izlaska. Ne znam čije su traume teže: da li onima koju mogli i hteli pa su deci omogićili da autom odlaze u provod ili onima koji to i pored najbolje želje nisu mogli pa su im deca kao pešaci izložena raznim drugim rizicima i opasnostima.

  Zbog tih roditelja, pre svega, ali ne samo zbog njih direktor policije i to kao pratnja ministra policije morao je tog jutra da bude u Subotici, morao je da se oglasi, da pruži garancije građanima Subotice da će policijski kapaciteti biti angažovani do te mere da se garantuje bezbednost svima.

  Nije ih bilo, nije bilo saopštenja, nije bilo nikakvih objašnjenja, naše Milice nema, ubica nije u zatvoru, nema čak ni nagoveštaja da se napreduje u istrazi ali direktor policije je došao da primi ta tri automobila što smo im kupili.

  U redu, treba da dođe, treba im kupovati opremu da bi mogli da rade kvalitetnije, ali gde je bio do sada.

  Na kraju, da se ne pravimo blesavi, primopredaja je bila povod za slikanje, ali poseta je imala i drugi sloj, takozvani radni deo, kada se razgovaralo o nekim „predmetima u radu“.

  Možda se razgovaralo i o personalnim odnosima u vrhu lokalne policije !?!?!?

  Možda se razgovaralo o odnosima i saradnji policije i tužilaštva?!?!?!

  . . .

  Filipe, da li se ova vest onda našla u rupi jer je ovoj vesti trebalo da predhodi čitava serija drugih vesti o intenzivnoj policijskoj aktivnosti u Subotici?

 10. Struktura kaže:

   

  katarina kohn:

  ….nije isto biti policajac u Subotici i južnije od Beograda, ali me interesuje šta je time hteo da kaže direktor policije. Da li je teže ili lakše, i na kraju krajeva koja je veza izmedju automobila i višenacionalne sredine. . .

   

   

  ODa li ovde postoji nešto što čini supstancu života, suštinski kvalitet, specifičnu razliku Subotice od drugih gradova, a da to nije višenacionalnost?

  Svaki božji dan slušamo te fazone o fišenacionalnoj sredini kao čudu neviđenom!

  Zamislite, višenacionalni grad, a oni se ne tuku i ne ubijaju svaki dan. Da li ovi naši političari kojima smo peverili da nas predstavljaju i u susretima sa gostima i partnerima, znaju da im kažu i nešto drugo o Subotici osim da je to višenacionalni grad ?

  Direkztor policije Veljović je direktor u VIŠENACIONALNOJ srbiji.

  On i njegova porodica žive u VIŠENACIONALNOM Beogradu. Beograd ima više nacija  nego Subotica. To je čak i VIŠERASNI grad jer ima više rasa.

  Zamislite da beogradski gradonačelnik svoj grad gostima i kolegama iz Minhena, Amsterdama, Budimpešte, Atine…. predstavlja kao VIŠENACIONALNI I VIŠERASNI ???

  Stvarno ti automobili koje smo juče dali policajcima nemaju nikakve veze sa našim nacionalnim šarenilom.

  Nije valjda da su neke nacionalnosti do sada bile brže od policije jer zaboga u Subotici od nacionalne pripadnosti zavisi koji auto voziš i od nacionalnosti zavisi kojem kalibru kriminala pripadaš ?????

 11. A ha kaže:

  Sad ce imati bolje uslove za spavanje za vreme nocnog dezurstva 😆

 12. Johan kaže:

  Istina je da je dobro sto nasa policija ima tri nova automobila ali nije dobro sto to nista promeniti nece  !

OSTAVITE KOMENTAR

70 + = 80

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: