Novac samo pačirskoj televiziji

Zbog nenamenskog trošenja budžetskog novca, prvenstveno finansiranja seoske televizije, Grupa građana "Hadži Janoš" podnela je krivičnu prijavu protiv predsednice opštine Melinde Kokai Mernjak i drugih opštinskih funkcionera.

 

Naime, i pored činjenice da se zbog nedostatka novca ne finansiraju lokalni mediji, iz opštinske kase je u protekle dve godine dato osam miliona dinara za televiziju u selu Pačir.

Za Pačirsku televiziju, koju gleda samo oko četiri hiljade ljudi, koliko živi u selu, i na čijem je čelu Zoltan Sombati, predsednik Opštinskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara i direktor JKP "Komgrad", samo prošle godine je iz opštinske kase dato oko 4,5 miliona dinara.

 

– Opština je osnivač Javno-informativnog preduzeća u Bačkoj Topoli, koje godišnje finansira sa najmanje 18 miliona dinara, što znači da novca ima, ali samo za politički podobne, istomišljenike i članove SVM – tvrdi Janoš Hadži, predsednik GG. – Radio Bačka Topola je ugašen posle tri decenije postojanja, nije dobio frekvenciju jer je politički nepodoban, a seoskoj televiziji, koja ima jednog radnika i direktora, na razne načine se namenski uplaćuje novac.

 

Hadži dodaje da je jedan od izvora novca i Fond za razvoj poljoprivrede, jer televizija, navodno, sprovodi edukaciju poljoprivrednika.

 

Predsednica opštine Melinda Kokai Mernjak tvrdi, međutim, da nema nikakve nezakonitosti, jer dok je opština finansirala rad medija putem konkursa, svi su dobijali podjednako novca.

– Udruženje građana "Urko", koje je osnovalo televiziju u Pačiru, nije dobilo novac namenjen medijima, već po drugim osnovama – kratko kaže prva dama opštine.

pacir

SVM NA ČELU

 

U opštinskoj skupštini u Bačkoj Topoli većina je okupljena oko SVM, SPS i DS, koji zajedno broje 22, od ukupno 42 odbornika. Podršku im daju i ligaši, dok najjaču opoziciju čini GG "Hadži Janoš" sa sedam odbornika. SNS ima četiri odbornika, ali oni, po Hadžijevim rečima, ne učestvuju u radu skupštine, čak ni ne glasaju.

 

NOVOSTIKOMENTARI

 1. STeve kaže:

  Svi su oni drpatori, ne verujem da postoji jos iko kome je ovo novost.

  Pravi poraz je sto nema KO da ih zameni.

   

 2. Neša kaže:

  Vatikan, Neoliberalni korporativni kapitalizam, obnavljanje Austrougarskog carstva kroz tkzv. "Dunavsku regiju"…

 3. stormwatch kaže:

   

  Neša:

  Vatikan, Neoliberalni korporativni kapitalizam, obnavljanje Austrougarskog carstva kroz tkzv. "Dunavsku regiju"…

   

   

  hahahahahahahahahah, e tebe treba staviti da vodis emisije zajedno sa Milan tar.t-om. Kako si od Televizije sela Pachir dosao do Vatikana, ti covece pojma nemas sa zivotom, samo je problem sto to tebi nije jasno.

 4. gumi-bear kaže:

  Opet propaganda,sve je ovo szo napisano je laz.Pozdrav iz Stare Moravice.

 5. stormwatch kaže:

   

  gumi-bear:

  Opet propaganda,sve je ovo szo napisano je laz.Pozdrav iz Stare Moravice.

   

  Ja nisam ni procitao taj Szo tekst, ali znam da vi iz Pachir-a CAN'T HANDLE THE TRUTH! Prica se po baznim stanicama da zelite nacionalnu frekvenciju!!!!

 6. Neša kaže:

  stormwatch:

  Neša:

  Vatikan, Neoliberalni korporativni kapitalizam, obnavljanje Austrougarskog carstva kroz tkzv. "Dunavsku regiju"…

  hahahahahahahahahah, e tebe treba staviti da vodis emisije zajedno sa Milan tar.t-om. Kako si od Televizije sela Pachir dosao do Vatikana, ti covece pojma nemas sa zivotom, samo je problem sto to tebi nije jasno.

   

  – Nenamensko trošenje budžetskog novca za finansiranja seoske televizije
  – I pored činjenice da se zbog nedostatka novca ne finansiraju lokalni mediji, iz opštinske kase je u protekle dve godine dato osam miliona dinara za televiziju u selu Pačir.
  – Pačirsku televiziju gleda samo oko četiri hiljade ljudi
  – Na njenom čelu je Zoltan Sombati, predsednik Opštinskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara
  – Istovremeno je direktor JKP "Komgrad"
  – Prošle godine iz opštinske kase dato joj je oko 4,5 miliona dinara.
  – Opština je osnivač Javno-informativnog preduzeća u Bačkoj Topoli, koje godišnje finansira sa najmanje 18 miliona dinara, što znači da novca ima, ali samo za politički podobne, istomišljenike i članove SVM
  – Radio Bačka Topola je ugašen posle tri decenije postojanja, nije dobio frekvenciju jer je politički nepodoban
  – Seoskoj televiziji, koja ima jednog radnika i direktora, na razne načine se namenski uplaćuje novac.
  – Predsednica opštine Melinda Kokai Mernjak tvrdi da su svi dobijali podjednako novcanema dok je opština finansirala rad medija putem konkursa
  – Pačirska "televizija" nije dobila novac namenjen medijima već po drugim osnovama(!)

  –*–

  ANEM, NUNS, B92, RTV Vojvodine, Yu Eco, Radio Subotica, Panon RTV… Vatikan, Neoliberalni korporativni kapitalizam, obnavljanje Austrougarskog carstva kroz tkzv. "Dunavsku regiju"…

  Ko ne vidi šta se oko njega dešava na vreme, probudi se iznenađen kada za sve već bude kasno.

  Nadvojvoda Oto Habzburški i njegov brat Feliks pokrenuli su u SAD, uz pomoć američke katoličke hijerarhije, kampanju za stvaranje Dunavske konfederacije. U junu 1941. nadvojvoda Oto je održao predavanje u Kongresnoj biblioteci i poručio da 20. vek pripada velikim državama i da narodi Podunavlja žele stvaranje Dunavske konfederacije u kojoj bi živeli Austrijanci, Bavarci, Slovaci, Mađari, Slovenci i Hrvati. Za žitelje Bosne i Hercegovine i Vojvodine rekao je da bi morali da se izjasne da li žele pristupanje konfederaciji.

  Pajtić: RTV da bude Dunavski medijski servis

  http://www.sinos.rs/pajtic-rtv-da-bude-dunavski-medijski-servis

  Osnivačka skupština Dunavske medijske mreže

  http://www.kurir-info.rs/osnivacka-skupstina-dunavske-medijske-mreze-clanak-55689

  Monarhisti ponovo crtaju crno-žutu Evropu

  http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Monarhisti-ponovo-crtaju-crno-zutu-Evropu.lt.html

  Vatikanski Intermarijum još aktivan

  http://mondo.rs/a667764/Info/Press-Izbor/Novosti-Vatikanski-Intermarijum-jos-aktivan.html

 7. stormwatch kaže:

  Neso sledeci put te molim da nadjes KREDIBILNE izvore informacija, umesto DEBILNIH.

OSTAVITE KOMENTAR