Novaković prešao u Vojvodinu

Nakon Jovanića, Puškarića, Veselinovića i Popare, iz Spartaka je u Vojvodinu prešao i Boba Novaković.

 

– Posle isteka dvogodišnjeg ugovora sa Spartakom, prihvatio sam da se vratim u Vojvodinu. Nadam se da sam u razgovoru sa sportskim direktorom Mladenom Jovanićem postigao dogovor i još čekam da potpišemo ugovor, uključio sam se u rad – kaže vezista, za kojeg je trener Marić bio zainteresovan zbog kvaliteta i iskustva, a svakako i zbog toga što je upotrebljiv na više mesta u timu.

 

S obzirom na to da vas je Vojvodina pozvala da se vratite, to potvrđuje da se boravak u Subotici isplatio?

 

– Pokazalo se da sam pre dve godine kada sam se preselio u Suboticu povukao odličan potez. Zahvalan sam Spartaku i bivšim klupskim drugovima što su me lepo prihvatili i omogućili mi da se igrački, ali i u svakom drugom pogledu stabilizujem.

 

Jedina crna melja u subotičkoj epizodi je povreda koju ste imali?

 

– Da pre godinu dana povredio sam prednje ukrštene ligamente i šest meseci se oporavljao. Na sreću, to je sada iza mene, sve se dobro završilo.

 

Vraćate se u klub u kojem niste novajlija jer vam je dosta toga poznato?

 

– U Vojvodini je nekada igrao moj otac Branislav, koji je danas direktor omladinske škole, a ja sam tu počeo karijeru i kasnije se okušao u prvom timu. Dakle, puno je razloga što Vojvodinu doživljavam kao svoju drugu kuću. Međutim, to što u pravom smislu reči nisam novajlija možda u izvesnoj meri olakšava moj položaj, ali ne očekujem da ću zbog toga biti privilegovan. Treba se dokazati treneru Zoranu Mariću i zaslužiti status prvotimca – kaže Slobodan Novaković.

NOVAKOVIC spartakKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR