Nove cene železničkog prevoza od septembra, novine u načinu naplate

Novi cenovnik prevoza putnika u unutrašnjem železničkom saobraćaju Srbije važiće od septembra ove godine, a biće uvedene i novine u načinu naplate, saopštila je danas kompanija Srbijavoz.

Privredno društvo za železnički prevoz putnika ističe da prema važećem cenovniku prevoza putnika posluje već tri godine, a da je u tom periodu došlo do značajnih izmena tržišnih uslova, pre svega povećane su cene energenata i rezervnih delova, pa je zato i doneta odluka o korekciji cena koja stupa na snagu 1. septembra ove godine.

„Pored toga, novina će biti i veći popust na onlajn kupovinu karata, putem mobilne aplikacije i vebsajta srbijavoz.rs, u visini od 10 odsto, koji se uvodi sa ciljem da putnike motivišemo da svoje karte kupuju unapred i onlajn“, napominje se u saopštenju Srbijavoza.

Znatno povećanje broja putnika dovodi i do sve učestalije pojave da putnici u vozove ulaze bez prethodno kupljene karte, koju kupuju kod konduktera, što dalje dovodi do otežanog upravljanja kapacitetima, gužvi i negativnog efekta na komfor putnika.

Srbijavoz stoga apeluje na putnike da svoje karte unapred kupe onlajn ili na kartomatima i blagajnama širom Srbije.

Dodatno, do septembra će biti postavljeni novi kartomati na više od 20 stanica u Srbiji.

Nakon toga, za putnike koji se ukrcaju u voz bez karte, uz redovnu cenu biće dodatno naplaćena naknada za izdavanje karte u vozu, u iznosu od 500 dinara.

Ova naknada neće se primenjivati za putnike koji putovanje započinju na stanici u kojoj ne postoje putničke blagajne i/ili kartomati.

„Očekujemo da efekti ovih izmena doprinesu kontinuiranom podizanju kvaliteta naših usluga i poboljšanju korisničkog iskustva putnika i naglašavamo da, i nakon ovih korekcija cena, železnički prevoz ostaje značajno povoljniji u odnosu na drumski prevoz“, navodi se u saopštenju.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Lajte_kere_subotičke kaže:

  500 dinara? Pa onda je jeftinije da se i dalje vozimo busom. Bravo genijlci.

 2. Pera iz bivšeg DDR-a kaže:

  @Kero,pa ti onda lagano busom ili paorskim kolima. Ne vidim u čemu je problem.

 3. Lux kaže:

  @ Lajte_kere_subotičke

  Mozes i lagano peske kao sto je odvajkada bio obicaj u tvom rodnom zaseoku. Osim toga da ti na putu ne bude dosadno mozes se usput nadlajavati sa seoskim dzukelama i dokazati im ko je glavni dzukac u selu.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 15 = 25

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: