Novi projekti i nove fasade

Septembar mesec doneo je budući izgled jedne nove zgrade u gradu. Investitor je u ulici Braće Radić, a pored Denis picerije istakao tablu sa budućim izgledom trospratnice na toj lokaciji. Lučni otvori u prizemnom delu zgrade, nagoveštavali su "klasičan stil" gradnje bez mnogo eksprimentisanja. Očito se radi o pokušaju da se napravi kombinacija modernog i tradicionalnog, a da li će se u tome i uspeti, pre svega zavisi od materijala koji će se koristiti.

Brace Radic 1

Brace Radic 2

Brace Radic 3

Inkomerc je u Frankopanskoj počeo sa nanošenjem žute i crvene boje na fasadu identičnih nijansi prethodnih lamela. Paralelno se radi na montaži stolarije, dok su radovi u unutrašnosti poprilično odmakli. Malterisanje i razvođenje instalacija je u velikoj meri završeno a trenutno se radi na podovima.

 

Ovaj objekat će u potpunosti biti zatvoren do prvih hladnih dana kada će uslediti zanatski radovi.

Inkomerc

Inkomerc 2

Inkomerc 3

U širokoj i lepo uređenoj ulici Henrika Sjenkjeviča (paralelno sa Tolstojevom) u toku su radovi na dvospratnici.

Merit invest

Merit

 

Dunav coop je u Plitvičkoj nakon izrade krovne konstrukcije krenuo sa spoljašnjom fasadom, ali i malterisanjem unutrašnjih zidova.

Plitvicka

Plitvicka 2

Plitvicka 3

 

Ista firma u Vase Stajića radi kao izvođač. Izgradnja poslednjeg sprata je u toku.

Vase Stajica

 

Završni radovi u Bele Gabrića

 

Veliki problem za poslovne prostore i buduće stanare je blizina kolovoza i praktično nemogućnost parkiranja. Ta činjenica će u velikoj meri uticati na popularnost i cenu ovih prostora ali i stanova.

Bele Gabrica

 

DG je u Blaška Rajića uklonila svoju ogradu. U samoj zgradi je uveliko postavljen parket, pločice, grejanje, a radvi ulaze u završnu fazu. Radovi se vrše i na pešakoj stazi ispred zgrade, ali i u dvorištu gde će biti smešten parkig.

Blaska Rajica

Blaska Rajica 2

Nekoliko investitora je uspelo da oformi veće placeve u okviru kojih je izgradio više lamela sa zajedničkim dvorištem gde je smešten veliki parking. Za razliku od zgrada u Kumanovskoj gde su dvorišta međusobno odvojena zidovima, doviršta u Prvomajskoj, Frankopanskoj, Blaška Rajića, Matije Gupca i Senćanskog puta su zajednička često sa jedinstvenim ulazom.

Blaska Rajica 3KOMENTARI

 1. Usputachni kaže:

  Pa covece vi jos gradite unutrasnje zidove ciglom,betonom i malterom??? Pa ta tehnika se smatra zastarelom. Pregradni zidovovi su od lakih materijala otpornih na vatru,lako sanirajuci itd., a da ne pricam o brzini gradnje i isplativosti.

  Ma kome ja pricam kad su vam zgrade max 10 spratova (zadnjih 20-tak godina nema ni takvih) a i to od tezine,loseg terena… puca u veoma kratkom roku. Zar niko nije nista ucio o statici??? Zar niko ne poznaje suboticki teren? Zar niko od vas ne izvlaci pouke?

 2. Ivica kaže:

  @Usputachni

  Komentar ti je na mestu, ali je problem u samim kupcima, niko neće da kupuje stanove sa gips-karton zidovima. Sigurno su za to delom krivi i izvođači, jer smo navikli da takvi zidovi imaju lošu termo i zvučnu izolaciju, ali je to rezultat nestručne ugradnje i štednje kod izolacionih materijala.

  Drugo, zidovi od opeke i maltera su još uvek jeftiniji, jer kad ti staviš na papir dvoslojni gips-karton, šine, laku konstrukciju, paronepropusnu foliju, 2 sloja mineralne vune itd, takav zid uopšte nije jeftin, ali da je bolji od onog "čvrstog", bolji je, ako se kvalitetno odradi naravno..dovoljno je samo malo proučiti karakteristike tih materijala, ako ništa drugo, zdraviji su…a ti na dobro odrađen zid možeš da kačiš i police i kuhinjske elemente itd…i naravno, ono najbitnije, kada ti dosadi raspored zidova, ruši i pravi nove…

 3. djomla kaže:

  U ovom trenutku to je previse sa srpsku gradjevinsku operativu i ovdasnje trziste.

  Dobro je pa ima i ovih zidova od opeke. Mogli bi i oni vrlo brzo da prestanu da se grade.

 4. Nesvrstan kaže:

  Ovo su nove zgrade, svako ima neku svoju zamisao, dizajn…i to je u redu.

  A ima li volje za otvaranje teme "Kako gradski čelnici nameštaju konkurse za obnovu starih fasada u centru grada"?

OSTAVITE KOMENTAR