Nove tehnologije u građevinarstvu

Tokom 2010. godine u Subotici je otvorena firma "Loglen doo" kao istureno predstavništvo istoimene firme iz Mađarske koja deluje u sferi građevinarstva.

Nakon osmogodišnjeg istraživanja i razvoja, firma Loglen je razvila tehnološko rešenje koje predstavlja spoj dva postojeća sistema koji daju novo, potpuno jedinstveno rešenje u građevinarstvu. Kombinuju se ploča od polistirol betona sa podkonstrukcijom od drvenih ili čeličnih profila. Skelet obejkta se u zavisnosti od spratnosti gradi ili od drveta ili od metalnih profila na koje se fiksiraju ploče od polistirol betona.

Slika

Prednosti ovakvog tehnološkog sistema su skraćenje vremena izgradnje, dobra zvučna i toplotna izolacija, ali i dobra vatrootpornost polistirol betonskog materijala.
Količina materijala koja je potrebna za izgradnju objekta se proračunava pre nego što se donese na gradilište, pa je vreme izgradnje jedne višespratnice i do deset puta kraće od uobičajnog. Na brzinu izgradnje utiče i konstrukcija zidova koja olakšava uvođenje instalacija, a takođe, zbog dobrih toplotnih karakteristika materijala, ovakav sistem izgradnje ne zahteva dodatnu izolaciju.
Ograničenje u spratnosti ne postoji, pa se ovim sistemom mogu graditi i porodične kuće, višespratnice ali i industrijske hale i javni objekti.

Za više informacija posetite sajt:
www.loglen.rsKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 88 = 96

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: