Novembarske fasade u Subotici

Novembarski dani su u Subotici prošli u znaku fasada. Trka sa hladnim vremenom je kod mnogih investitora uspela pa su zgrade pored krovova i stolarije dobile i fasade. Kada je zgrada u toj meri završena, radovi u unutrašnjosti objekta mogu nesmetano da se obavljaju i pod niskim spoljnim temperaturama.

 

Bau-plan u Kireškoj zida poslednji sprat nove lamele.

U Mirka Bogovića je zgrada dobila fasadu, balkonsku ogradu i sistem za odvođenje vode, pa se u narednom periodu očekuje skidanje skele.

 

Veoma upečatljivo je to da se blizu objekta nalazi bandera, koja je do izgradnje nosila žice pod naponom kao i sve bandere u ulici. Svakako, žice su uklonjene a električne instalacije su sprovedene pod zemljom, pa će služiti isključiti za rasvetu.

U ostatku ulice se postojeće bandere neće dirati.

Na Prozivci je završena izgradnja zgrade na šetalištu.

Profit je u Matije Gupca pored krova realizovao i uličnu fasadu zgrade, koja će izgledati poptuno identično prikazanom rešenju. Bela i siva u kombinaciji sa crvenim balkonima.

Neshvatljivo podignuta zgrada na raskrsnici Bele Gabrića i Beogradskog puta dobija stolariju.

U Huga Badalića, nakon temelja krenuli su radovi na armirano betonskoj konstrukciji. Očekuje se veoma brza realizacija.

Prvomajska ulica je u režiji Cenzara dobila bliznakinje. Lamela sa identičnim izgledom se privodi kraju.KOMENTARI

 1. Dado kaže:

  Da li se zna gde ce se poceti nove zgrade posto su ove uglavnom gotove.

 2. Srpska baterija kaže:

  Subotici fali jedan krst od jedno 50-100 metara ko sta imaju u Kragujevcu ili Splitu, a čuo sam da ima toga i u Kolumbiji i Rusiji! Daću ja paara nema veze moze cak i katolicka krstaca ali samo neka je riscanska a ne oni muslimanski krstovi i kazem makar 50 metara, manji se ne isplati..

 3. Darko kaže:

  Bilo bi lepo da neko renovira one na Beogradskom putu u Aleksandrovu, ali tesko .. 🙂

 4. djomla kaže:

  Iduće godine ce biti aktivna dva gradilišta na Radijalcu od kojeg je jedno Inkomercovo u Frankopanskoj, u pripremi je i jedno kod Autobuske stanice u režiji Bau-plana.

  Moguće je novo gradilište i u Kireškoj i možda se aktivira jedno u centru.

 5. urban kaže:

  Pored Denis picerije na onom ogradenom  placu, treba da nikne cetvorospratnica!? I ona ipred zgrade Integrala je kao cir na guzici, mesta za parking ni za lek… previse i za Tokio!

OSTAVITE KOMENTAR