Novi crteži i nove boje

Nove boje i novi crteži umesto prljavih i išvrljanih kutija na subotičkim ulicama. Organizacija IT Subotica 2030 organizovala je i treću akciju čišćenja i oslikavanja. Ovaj put na sledećim lokacijama: Ugao Trga Sinagoge i Dimitrija Tucovića (preko puta muzeja), Matka Vukovića (iza kapele Sv. Roke) i u ulici Šandora Petefija (kružni tok kod Zanatske komore).

IT Subotica 2030 sprovodi ovaj projekat u saradnji sa Gradom Subotica i Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture.

Ostale fotografije pogledaj OVDEKOMENTARI

 1. Umetnica kaže:

  Potpuno odsustvo osecaja za okolinu u koju bi te kutije trebalo da se uklope. Pogotovo ove napadno plave i narandzaste.

 2. BO kaže:

  Slede nalepnice “Kupujem polovne laptope” … bezbedna oglas a mesta jer policija nema resursa da isprati brojeve telefona koji su na svakoj “kutiji” i saobraćajnom znaku …

 3. Suzy kaže:

  Vrlo lepo! Svaki rad je priča za sebe i nova tema. Ne treba da se uklapaju i budu neprimetni već da bude avangarda. Nisu to neke velike površine da će nekom da bodu oči a poslaće poruku da ima još maštovitih ljudi u ovom gradu. Dosta nam je naci grobljanskih spomenika u centru grada.

 4. amacak kaže:

  „Dosta nam je naci grobljanskih spomenika u centru grada.“

  ?

 5. GOST kaže:

  Umetnice !
  Nije te sramota ,oni nesto rade, trade se a ti pametujes , sram te bilo.

 6. SuGradjanin kaže:

  @amacak,

  zar nisi primetio da se uglavnom postavljaju spomenici pokojnicima po nacionalnom kljucu. Poslednje tri glave: Cika Pera, Biro, Antunovic… Koja su naredna tri koja ce dobiti svoj prostor oko Gradske kuce? Naravno po nacionalnom kljucu….

 7. Vlada kaže:

  Lepo, a i korisno (verovali ili ne…)
  Nastavite do kraja!

 8. amacak kaže:

  pa sad, koliko znam spomenici se obično postavljaju pokojnicima. da se aktuelni velikani još na funkcijama pojavljuju u bronzi po parkovima je ipak gori scenario.

  nacionalni ključ je način na koji funkcioniše ovaj grad. zamisli dreku koja bi se podigla da je neka od tri stare nacije izostala. naravno, samo je pitanje vremena kada će biti potreban i četvrti spomenik u svakoj turi. fali samo bolja organizacija još jedne manjine.

 9. Stara majka kaže:

  @Umetnica
  Vala bas.

 10. Smiljan kaže:

  BORN- TATS CRU

 11. Tramp kaže:

  Svaka čast,ovo je lep a ujedno besplatan potez da se izmeni monotonija i sivilo u gradu.Nadam se da se neće ona budala što je unakazio trafo na kružnom toku prema Makovoj (a ima i drugih mesta ) ,sa likom nekog bolesnika i kukavice (zvanično generala) da unakazi i ovako lepo delo nekih dobronamernih ljudi.

 12. Umetnica kaže:

  @GOST
  pa onda cu ja da dodjem kod tebe ispred kuce i nafarbam ti sve sto imas ispred nje recimo u drecavo limunzeleno i rozepink, pa da vidim kako ces tad da lupetas da je ovo lepo i da ne treba da se uklapa u okolinu. Ja pozdravljam farbanje onoga sto je oronulo, ali to mora da se radi strucno, a ne da neko kichastim bojama unisti grad ovako. Nismo Tokio ili Singapur nego stari secesijski grad, ovi sivkasti i maslinasti sa suptilnim sarama su daleko bolje resenje od ovog napada na oci crvene i plave boje.

 13. Kablovsko opismenjavanje Antireklama za su rotoreklamu kaže:

  Predlažem da umetnik/ umetnica
  Odmah ostavljaju svoj otisak prsta u spreju na kutiji kako bi ih raspoznavali- doprinelo bi povećanju računa za termin
  Kablovska nepismenost IT Szabadkan
  Az utcai saralica-varalica kad ce vest stici u Uzice?

OSTAVITE KOMENTAR

70 + = 73

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: