Novi investitori u Malom Bajmoku

U Privrednoj zoni “Mali Bajmok“ za oko  300.000 evra izlicitirane su dve parcele.

 

U JP “Privredno tehnološki parkovi” kažu da se očekuje i uskoro potpisivanje  kupoprodajnog ugovora sa dva preduzeća. Kako se navodi u saopštenju Javnog preduzeća “Privredno – tehnološki parkovi” koje je dostavljeno Yueco televiziji,  parcelu površine 2,4 hektara za nešto više od 243,5 hiljada evra izlicitiralo preduzeće “Perseo” koje se bavi proizvodnjom obuće, dok je parcelu površine 5.000 kvadrata po ceni od 58.411,5 evra izlicitiralo preduzeće “G.C. 013”, koje se bavi proizvodnjom kožne odeće.

 

Kako se navodi u saopštenju, predmetne parcele su uključene u režim slobodne zone, a ugovori o njihovoj prodaji biće zaključeni u roku od 30 dana nakon što gradonačelnik na osnovu ovog javnog nadmetanja donese rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta. Na ceo dosadašnji postupak, kako se navodi, nije bilo primedbi i žalbi. Kako je saopšteno, kupac ima obavezu da u roku od pet godina parcelu privede nameni i stvori uslove za otvaranje novih radnih mesta .

 

“Polazna tačka za raspisivanje javnog oglasa predstavljaju iskazane namere investitora za ulaganje. Prilikom interesovanja investitora, svakom od njih su predočeni uslovi pod kojima mogu da realizuju svoju investiciju, kao i obaveza privođenja nameni u roku od pet godina iz razloga kako bi se izbegli špekulanti i preprodavci zemljišta. Time grad, osim prodaje zemljišta i naplate poreza i naknada, ostvaruje i benefit kroz igradnju proizvodnih objekata i otvaranje novih radnih mesta” – stoji u saopštenju.

 

Srodne vesti:
Objavljen oglas za licitaciju placeva u Malom BajmokuKOMENTARI

 1. hanibal kaže:

  Kad sam video tekst o oglasu ovde na sajtu imao sam neki osecaj da postoje zainteresovani. 🙂

 2. snex kaže:

  i ko je dobio tih skoro 300000 evra?
  grad?
  ili…???????/

 3. O()O kaže:

  Hoće li SVM i u ovome pronaći neko zlo?

 4. Darko kaže:

  Novac je dobio grad, jer je gradsko gradjevinsko zemljiste u Slobodnoj zoni. Postupak je sprevelo preduzece PTP 

 5. svetac kaže:

  procitah par puta,ali nisam nasao nigde rec “”radnik””?! moze li neko da me prosvetli!! 

 6. djomla kaže:

  Nije loše za jedan opozicioni grad kome Beograd baš i nije naklonjen. Nerealno je očekivati da investitori iz Beograda budu usmereni u Suboticu, sad su aktuelni Čakač, Kragujevac, Loznica, Zrenjanin…

  Ako ste primetili u ovom slučaju investitorima nisu dati placevi, već su oni kupljeni. Takođe ovde se neće subvencionisati radna mesta.

  Ipak raduje to što i pored takvih okolnosti, stranci prepoznaju Suboticu kao mesto gde će radije uložiti.

  Nadamo se udomljavanju i preostalih 4,5 placeva u Malom Bajmoku. 

 7. miltor kaže:

  E ovo baš ništa ne valja!
  Objaviti da imamo nove investitore, da su kupili placeve za izgradnju firmi i još im objaviti imena firmi … pa to je stvarno ludost.
  Evo nama za nekoliko dana nekog iz udarne trojke Vučić-Dačić-Dinkić da nam saopšte kako su oni privukli vrednog investitora i kako će zaposliti subotičane, a imaju jake obaveštajce pa će brzo saznati.
  Zar to nije uradio Dinkić sa Svarovskim?

   

 8. Nesa kaže:

  Da nije ove vesti ne bih ni znao da postoji JP „Privredno tehnološki parkovi“. Koliko li tih javnih komunalnih preduzeća, finansiranih uzimanjem iz naših džepova i usta, ima u ovom sve manjem i sve propalijem gradu?!?

 9. Dijaspora kaže:

  Grad je prevario investitora i prodao im tuđu imovinu. Naime to zemljište  prije drugog svetskog rata pripadao privatnom vlasniku.Komunisti su to zemljište nakon 1945 uzeli od vlasnika.Ovo je sve dokaz o tome kako Subotička opština poštuje pravao na privatno vlasništvo, jer oduzete imovine ne vraća pravim vlasnicima nego bezpravno ih rasprodaje sumnjivim investitorima.

OSTAVITE KOMENTAR