Novi izgled Majdana na Kelebiji

Subotičani su dobilo još jedno uređeno izletište. Nekadašnji Majdan na Kelebiji, a sadašnje istoimeno jezero, već godinama privlači veliki broj posetilaca, iz gradskog budžeta izdvojena su sredstva za njegovo uređenje.

Odmorište Majdan opremljeno je sa pet kompleta drvenih klupa i stolova, kao i sa dečijim igralištem takođe od drveta, uz ograde i kante za otpatke. Investicija je vredna nešto više od osam stotina hiljada dinara, a novac je obezbeđen iz gradskog budžeta. U planu su i dalja ulaganja.

“Nešto malo da proširimo dečije igralište jer sada nismo stigli baš puno toga da stavimo za decu, i učionica na otvorenom se isto planira da se napravi, naravno i table planiramo da stavljamo”, kaže direktorka JP Palić Ludaš Marta Dobo.

Osim o higijeni, posetioci trebaju da povedu računa i tome da se nalaze u zaštićenom području u kojem je zabranjeno loženje vatre, ali i vožnja motocikala i kvadova, koja je dosta popularna na peskovitim terenima u okolini Subotice.

“Ponovo apelujemo da svi koji dolaze da stvarno pokupe smeće posle njihovog boravka tu, jer stvarno mnogo problema imamo sa smećem. Isto tako i sa paljenjem vatre. Znači, barem da pokupe ono što su ostavili”, dodaje stručni saradnik u JP Palić Ludaš Tamaš Vinko.

Jezero Majdan nastalo je u nekadašnjem iskopištu peska. Puni se atmosferskim vodama, a zbog suše trenutni vodostaj je nizak. Iako je prilično popularno među Subotičanima, kvalitet vode se ne ispituje. To ispitivanje u planu je za ovu godinu.

RTV

 KOMENTARI

 1. suboticanin kaže:

  Taman lepo uredjeno da umaju gde migranti da odmore.

 2. I.S. kaže:

  Bravo !

 3. Majdanovski kaže:

  To je nekad sve bio pesak a na sredini jezero. Sada se pejzaž promenio. Zaraslo je u trsku i zelenilo tako da vodi ne može baš lepo da se priđe. Dovode ovce, kerove da se kupaju…Jezero je za gledanje najbolje.

 4. Saki kaže:

  Lepo odradjeno svaka cast tome ko se setio samo sto ce to kratko trajati jer ce vandali da uniste il ce neko kuci da odnese stolove i klupe

 5. X-MEN kaže:

  Samo da ovi narkomani ne dođu noću da sve iz obesti polome, ili da idalje ” vikend neandertalci ” ne ostavljalju smeće, polu ugašene vatre i biće super, pravo mesto za vikend odmor , najzad nešto lepo i korisno da se uradi !!!

 6. STeve kaže:

  Pet kompleta drvenih klupa i stolova, kao i sa dečijim igralištem takođe od drveta, uz ograde i kante za otpatke 800k?

 7. ffilozoff kaže:

  7000 eura,hvala NE-koga ste pitali,da urusavate prirodu za 7000 eu ???

 8. Anonimni kaže:

  Trebali su i vodu odrzavati po dvaku cenu..

 9. Marija cukrov kaže:

  Od kelebijske sume skoro nije ostalo nista ..godinama su sekli borove i odvozili ogromnim kamionima ..to su bila sumnjiva lica za stanovnike Kelebije..niko ne zna ni dan danas ko je dozvolio secu i kradju

 10. Marija cukrov kaže:

  Treba zaposliti novnog cuvara jer ce vandali unistiti prije ili kasnije

 11. planinar kaže:

  Ja bih još česmu sa pitkom vodom. Naravno takvu da se ne može uništiti.

 12. Fux. kaže:

  Samo nemojte se kupati u jezeru jer tamo napajaju stoku poput krava i ovaca…Pogotovu pri kupanju nemojte vršiti nuždu jer će vam u telo uči amabe i razni paraziti…u jezero ulaze i divlje živortinje..Oprez!

 13. Lansky kaže:

  Majdan nekad

 14. Indijanac kaže:

  Nadam se da su i put do Majdana, onaj zadnji kilometar popravili za te novce, jer je put prošle godine bio tako “dobar” da sam dok sam stigao do jezera polomio par amortizera.

 15. TkoJeOvdeLud kaže:

  Kada nema zašto nema, kada ima zašto ima i koliko košta, ne valja nikada, lepo je ovo, da je skupo skupo je ali verovatno u tih 7000 e nije samo drvenarija, ima tu i plaćanja papirologije, ljudstva, raznih drugih troškova. Majdan je popularno izletište, da nije ne bi ni smeća bilo toliko, zar ne? Voleo bih da sve ovo opstane, da se proširi i na druga mesta koja mogu postati lepa izletišta ali s obzirom kakvi smo to ljudi da ne kažem neku ružniju reč mislim da će ovo da se uništi već za 1. maj 🙁

 16. X-MEN kaže:

  @FUX
  Zar misliš da bi stoka pila vodu da je prljava ? Od sve stoke čovek je najprljaviji!! samo čovek ostavi kese i plastične flaše iza sebe, pijan i drogiran polomi i ono što mu je treznom lepo i korisno , ko je onda tu” stoka ” ??

 17. Očevidac kaže:

  Stvarno ima krava, ovaca i pasa u majdanu.

 18. Firstlady kaže:

  Lepo sto se radi nesto ali da li ce ovo opstati posle prvog maja od raznoraznih cudnih ljudi?

 19. Fux. kaže:

  @ X-MEN :I vrše nuždu ,možda zato ne piju tu vodu bre…

 20. X-MEN kaže:

  Fux@
  Da je ta voda toliko zagađena nebi stoka ni ušla u nju pgotvo konji , mislim da majdanska voda čistija od palićke i ili jezera u topoli !! Ti si rekao da tamo stoka pije vodu, sad se odluči pije ili ne ?

 21. Fux. kaže:

  @ X-MEN : Hvala ti sada smo se dobro razumeli-i konji se kupaju u toj vodi…Nazdravlje . Mi smo se kupali kao mladi u Dekungu-ali bez konja ,krava i ovaca. Da li znaš gde se nalazio Dekung …?

 22. X-MEN kaže:

  Fux@
  Ne , nikad čuo , a ni okupao se tamo ! Kao klinac smo išli na palić , onda je jezero vikendom bilo puno kao neka morska obala , i plaža pogotovo peščani deo, treset i majdan samo počeo da ” koristim ” kansije , majdan još uvek i nije mi žao , niti sam imao neku povredu ili dobio bolest od te ” prljave ” vode, dok sam se polovinom 80-tih i u palićkoj vodi gadno rasekao ! Uglavnom ne znam gde je to tvoje kupalište dekung !!!

 23. Anonimni kaže:

  Bas vam motocross smeta a sad ste se smislili i da jos biznis napravite iz priroda…dobar poso tri…ku…ca

OSTAVITE KOMENTAR