Novi krov Senćanske crkve

Radovi na Senćanskoj crkvi ulaze u fazu kada se mogu videti i prvi rezlutati rekonstrukcije. A rezultati su više nego dobri.

 

Počelo je polaganje crepa na mostovima crkve, a dosadašnji jednobojni biber crep će biti zamenjen drugim biberom dodatno dekorisanim što će u velikoj meri osvežiti izgled crkve.

Sencanska crkva 3

Sencanska crkva 1

Sencanska crkva 2

Sencanska crkva 4

Stari krov

Sencanska crkva 5KOMENTARI

 1. Đuro kaže:

  Crkva i župa zovu se "sv. Jurja", a kolokvijalni je naziv "Senćanska crkva"

 2. bajnat kaže:

  da li je ovakav dekorisani krov bio i u originalu pre bombardovanja? hvala unapred ako ste u mogucnosti da saznate tu informaciju.

 3. sale kaže:

  @bajnat

  Cak je i crep na tornju bio dekorisan, znaci DA, sav krov je bio od "bojadisanog cripa". Postoje i fotografije sa pocetka 20 veka, gde se vidi (mislim da postoji razglednica sa motivom crkve). Takodje u bombardovanju su stradali i svi vitrazi, koje vidim da vracaju, sad ne znam bas koliko uspesno i autenticno, ali je za svaku pohvalu trud.

 4. karoly kaže:

  Svaka cast izvodjacima poslova

   

 5. EagleX kaže:

  Drago mi je sto su krenuli da resavaju brojne segmente objekta kad je vec pod skelama.
  Ja bi u buducnosti voleo da vidim neki mali trgic ispred ove crkve, sa visokim cetinarima da ga uokviravaju sa juga, severa i zapada, a da crkva dominira na istoku.

  @sale
  Gde tacno vidis da vracaju vitraze? 
   

 6. sale kaže:

  @EagleX

  Od strane ulice Dragise Misovica ih ima nekoliko. Mislim da su to u pitanju donacije vernika, a ne organizovana restauracija. Ali vitraz se gleda iznutra, pa treba uci (al je retko otvorena crkva).

 7. ROKI kaže:

  Ne znam koji je ovo stil gradnje( verovatno neka gotika) ali mi je ova crkva najlepsa u Subotici. Obozavam taj stil crkava, podseca me na zapadnu Evropu…

 8. Pista kaže:

  Dali neko zna,koja firma izvodi radove ?

 9. djomla kaže:

  Konzorcijum Yumol i Monolit gradnja. (moza ucestvuje jos neka kao podizvodjac)

 10. A.B. kaže:

  Prelepo uradjen krov crkve. 

OSTAVITE KOMENTAR