Novi krov za Bačku

Iako je od izbora novog rukovodstva u Fudbalskom klubu Bačka 1901 iz Subotice prošlo tek mesec dana, najstariji fudbalski klub u zemlji ubrzano poprima nove obrise. Paralelno sa radom struke i igrača na terenu, značajno se poboljšavaju uslovi za rad, ali i za publiku.

backa stadion

– Držimo se obećanja datog na izbornoj skupštini, pa je u proteklih mesec dana već dosta urađeno. Danas počinjemo sa novim „setom” radova, počeli smo skidanje stare krovne konstrukcije, a uslediće postavljanje nove. To je preduslov da se odmah potom nastave radovi na uređenju unutrašnjih prostorija. Možemo da garantujemo da će stadion Bačke izgledati kako to i priliči klubu ovakve tradicije, da će biti prijatno mesto sa rad, ali i za okupljanje navijača – ističe Nemanja Simović, predsednik FK Bačka 1901, pa nastavlja:

– Imam obavezu, ali i veliko zadovoljstvo, da se zahvalim na pomoći Fudbalskom savezu Srbije, ali i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, koji pokazuje razumevanje u formi obezbeđivanja sredstava za novi semafor koji će, iskreno se nadam, biti tu na jesen.

backa

backa2

I dok majstori rade na krovnoj konstrukciji, i na travnatom terenu se odvijaju majstorije prvotimaca Bačke, pod budnim okom trenera Slobodana Kustudića.

– Stručni štab na čelu sa Kustudićem ima našu apsolutnu podršku, trenutno se nalazimo u fazi formiranja kostura tima. Opredelili su se da daju kroz pripreme šansu većem broju mladih igrača sa naših prostora, što je svakako bilo neophodno da se uradi. Da li će se to odraziri na rezultate videćemo, ali niko ne bi trebalo da se iznenadi ako mladi momci budu pružili svoj maksimum i budu prijatno iznenađenje, bez obzira na svoje godine – dodaje Simović.

Subotičke novineKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR