Novi nemački invenstitor

U Privrednoj zoni Mali Bajmok treba da počne gradnja nove fabrike, a investicija se procenjuje na 10 miliona evra. U planu je da se zaposli 295 radnika, a gradnja objekta je planirana za kraj godine. Gradsubotica je pre par dana pisao o ovoj invensticiji firme Kontinental, a danas su gradonačelnik i direktor JP “Privredno-tehnoloških parkova” odlučili da obelodane da je Memorandum o razumevanju između predstavnika investitora „Continental – Contitech“, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Grada Subotica potpisan je 16. februara ove godine.

 

Memorandumom je definisano da je grad u obavezi da investitoru obezbedi zemljište i svu potrebnu infrastrukturu i logističku podršku,dok će Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, preko Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA, obezbediti subvencije za otvaranje radnih mesta.

Kontinental u Rumuniji

Direktor Javnog preduzeća “Privredno-tehnološki parkov”, Branko Guslov kaže da su zajedno sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj izradili Elaborat o opravdanosti otuđenja zemljišta u državnom vlasništvu u korist investitora. U prostorijama preduzeća se nalazi elaborat koji je na javnom uvidu, zatim će biti upućen lokalnom parlamentu na usvajanje i Vladi Republike Srbije na odobrenje i tek onda će biti potpisan ugovor, rečeno je na pres konferenciji.KOMENTARI

 1. Boris kaže:

  „Elaborat o opravdanosti otuđenja zemljišta u državnom vlasništvu u korist investitora“, da li to znaci da strani investitor moze i da proda to zemljiste koje je dobio na poklon?

 2. Suboticanin kaže:

  Ma moze da rade sta hoce sve dobiju dzabe, samo me zivo zanima kolike ce biti plate…
   

 3. aleksandar kaže:

  Samo 295 radnika u narednih, koliko, pet godina?

 4. Realan kaže:

  Pa gospodo plate ce biti kao i svuda po severnobackom okrugu izmedju 250 i 300 eura sa prevozom i toplim obrokom i radom od dvanaest sati dnevno pa puta sert dana u nedelji pa vi vidite koliko je to mesecno sati za fantasticnih 300 eura,ali nama tako i treba.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 66 = 73

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: