Novi planovi za Abaziju

Skele na bioskopu Abizija na Paliću! Moglo bi se reći da te skele označavaju novo poglavlje u životu ovog kulturnog zdanja.

Posle dužeg vremena, Abazija je svoja vrata za posetioce ponovo otvorila za vreme Palićkog filmskog festivala. Tako je Palić dobio i drugi bioskop na otvorenom.  

Bioskop Abazija

Trenutno se vrši sanacija samog objekta. Uz saglasnost Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, i uz dozvole drugih nadležnih organa, u toku su radovi na krovu. Sam objekat je godinama bio zapušten što je ostavilo posledice.

Abazija

Programski direktor Palićkog filmskog festivala, Miroslav Mogorović, za naš portal otkriva planove kada je u pitanju ovaj objekat.

Naime, od iduće godine bioskop će početi sa prikazivanjem filmova iz evropskih i domaće kinematografije, sa ciljem da sve ono što se dešava tokom festivala produži na celu sezonu. U planu je i otvaranje festivalskog muzeja sa stalnom postavkom koja će ispratiti istoriju filma i Palića. Uz adekvatan prateći sadržaj koji će upotpuniti njenu funkcionalnost, Abazija ima veike šanse da postane kulturni centar Palića.KOMENTARI

 1. Palic kaže:

  Lepo. !

 2. Dorfer kaže:

  A šta je sa bivšim vlasnikom ,šta ako je podneo zahtev za povrat imovine ,naime do kraja 2 svetskog rata bio je u privatnom vlasništvu.

 3. hana kaže:

  Koliko znam Abazija nije u privatnom vlasništvu, već je data u najam. Jako lepa ideja, da se konačno sedma umetnost utemelji na Paliću koji treba da postane jedan od filmskih centara.

 4. Johny Guitar kaže:

   

  Dorfer:

  A šta je sa bivšim vlasnikom 

   

   

  Dorfer, ti sa tvojim proverenim informacijama, dodatno motivisanim nacionalističkim predrasudama, dosadio si svima.

  Najbolje da ostavljaš komentare negde drugo. Preporučujem ti fejsbuk grupu "Ja sam iz Subotice".

 5. Dorfer kaže:

   

  Johny Guitar:

  Dorfer:

  A šta je sa bivšim vlasnikom 

  Dorfer, ti sa tvojim proverenim informacijama, dodatno motivisanim nacionalističkim predrasudama, dosadio si svima.

  Najbolje da ostavljaš komentare negde drugo. Preporučujem ti fejsbuk grupu "Ja sam iz Subotice".

   

   

  Iz priloženog se vidi ko ima nacinalističke predrasude. A bivši vlasnici toga sigurno nemaju jer koriste svoja prava ,naime postoji zakon o restituciji-povratu oduzete imovine od strane komunista nakon 2 svetskog rata ako nisi znao.

 6. renata kaže:

  Šta je ovo ljudi, posle Lifke sad i Palić. Subotica će imati najviše bioskopa u državi.

   

  Ti evropski filmovi neće uspeti ukoliko ne bude nekog još sadržaja pride. Muzej je baš dobra ideja, ali bi tu otvorila i neki kafe u kojem će se okupljati ljudi koji vole film i umetnost a takvih ima.

 7. EagleX kaže:

  Zaista nisam znao da Abazija ima otvorenu scenu, odusevljen sam.

   

OSTAVITE KOMENTAR