Novi pogon za proizvodnju čarapa

Italijanska firma Finat saopštila je danas da će u nekadašnjoj fabrici pumpi u Bajmoku kod Subotice otvoriti pogon za proizvodnju niti za izradu najlon čarapa.

Vlasnik Finata Bruno Kasini je na konferenciji za novinare rekao da će u novi pogon, gde će posao dobiti 50 radnika, biti uloženo oko pola miliona evra.

Kako je rečeno na press konferenciji planirani godišnji obim proizvodnje biće vrednosti do milion evra. Do 29. septembra, kada se očekuje pokretanje pogona na preko 4.500 kvadrata, biće instalirana oprema vrednosti oko pola miliona evra.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučenić je rekao da se investicija italijanske kompanije razlikuje od ostalih jer su planu nova radna mesta uglavnom za žene koje će se zapošljavati preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

"To će biti investiciji od oko 2 miliona evra kojom će se obezbediti posao za 20 do 30 radnika", rekao je Karmine Taralo, direktor subotičkog Elektroremonta koji je u vlasništvu italijanskog investitora. On je istakao da će zahvaljujući povoljnoj investicionoj klimi i to preduzeće krajem septembra izgraditi novu proizvodnu halu od oko hiljadu kvadarata.

Pre početka konferencije za štampu svečano je potpisan sporazum o namerama planiranja investicije za otvaranje pogona za proizvodnju niti za industriju čarapa.KOMENTARI

  1. covek iz mase kaže:

    Jos radnih mesta sa platama do 15 hiljada. Investitor do investitora, smejurija.

  2. coyote kaže:

    Bojim se da trenutno nemamo mnogo izbora. Mnogima i tih 15 "soma" slabog dinara mogo znaci.

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: